Rumos tea pohárban tálalva

Rumos tea

A rumos tea a hideg téli napok egyik legkedveltebb melegítő itala, amely ötvözi a fekete tea gazdag ízét a rum karakteres aromájával. A méz édessége és a citrom frissessége tökéletes harmóniát teremt ebben az italban, amely ideális választás baráti összejövetelekre vagy egy pihentető estéhez. Tipp: Ha még különlegesebb ízt szeretnél, adj hozzá egy kevés narancshéjat vagy szegfűszeget főzés közben.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
2 tk. Fekete tea
200 ml Víz
50 ml Rum
2 ek. Méz
10 ml Citromlé
1 db Citromszelet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forraljunk fel 200 ml vizet, és készítsünk belőle erős fekete teát. Hagyjuk állni 5 percig, hogy a tea kiázzon.

    A tea erősségét a tea áztatási idejével szabályozhatod. Ha gyengébb teát szeretnél, rövidebb ideig áztasd.

    2

    Adjuk hozzá a mézet a meleg teához, és keverjük, amíg teljesen feloldódik.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például cukrot vagy agavé szirupot. Fontos, hogy a tea még meleg legyen, hogy az édesítőszer könnyen feloldódjon.

    3

    Öntsük a rumot a mézes teához, majd keverjük bele a frissen facsart citromlevet.

    A rum mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha erősebb rumos teát szeretnél, adj hozzá több rumot.

    4

    Helyezzünk egy citromszeletet a pohárba díszítésként, majd tálaljuk forrón.

    A citromszelet helyett használhatsz narancsszeletet vagy fahéjrudat is a díszítéshez.

    5

    Tálalás előtt ízlés szerint állítsuk be az ízeket további méz vagy citromlé hozzáadásával.

    Kóstold meg a rumos teát, és ha szükséges, adj hozzá még több mézet, ha édesebben szereted, vagy citromlevet, ha savanyúbban.