Rumos tejcsokitorta szeletelve tálalva

Rumos tejcsokitorta

A Rumos tejcsokitorta egy gazdag és különleges desszert, amely a csokoládé és a rum harmonikus ízvilágát ötvözi. Ez a torta különösen népszerű ünnepi alkalmakon és családi összejöveteleken. A tejcsokoládé lágy, krémes állaga tökéletesen illik a rum aromás ízéhez, ami igazán emlékezetessé teszi ezt az édességet. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és garantáltan elnyeri a család és a vendégek tetszését. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, tálalhatod vaníliafagyival vagy friss gyümölccsel is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Tejcsokoládé
200 ml Tejszín
100 g Vaj
100 g Cukor
3 db Tojás
150 g Liszt
1 tk. Sütőpor
50 ml Rum
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyebben ki tudd venni a formából.

    2

    Olvaszd fel a tejcsokoládét a vajjal egy hőálló tálban, vízgőz felett, majd hagyd kissé hűlni.

    Ügyelj arra, hogy a tál ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. Folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen olvadjon.

    3

    Egy tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, amíg világos színt kap.

    Ez a lépés fontos a torta könnyedségéhez. Használj elektromos habverőt a legjobb eredmény eléréséhez, és keverd legalább 5 percig.

    4

    Add hozzá a rumot és a langyos csokoládé-vaj keveréket a tojásos keverékhez, majd keverd össze alaposan.

    A csokoládé-vaj keverék ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat. Fontos, hogy langyosra hűljön.

    5

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd fokozatosan szitáld a nedves keverékhez. Óvatosan forgasd össze, hogy egységes tésztát kapj.

    A szitálás segít elkerülni a csomókat a tésztában. Ne keverd túl a tésztát, mert az kemény tortát eredményezhet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen össze nem keverednek a nedvesekkel.

    6

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 30-35 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

    A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért érdemes 30 perc után ellenőrizni a tortát. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hűtsd a tortát a formában 10 percig, majd vedd ki, és hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt reszelt csokoládéval vagy porcukorral díszítheted.

    A hűtés segít a tortának stabilizálódni, és könnyebben szeletelhető lesz. A díszítés opcionális, ízlés szerint variálható.