A sabudana gyöngyöket áztasd be vízbe 30 percig, hogy megpuhuljanak.
A gyöngyöket alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat.
Egy nagy edényben melegítsd fel a tejet és tejszínt közepes lángon, keverve folyamatosan.
Ne hagyd felügyelet nélkül a tejet, mivel könnyen kifuthat.
Amikor a tej elkezd forrni, add hozzá a beáztatott sabudanát, és főzd 10-15 percig, amíg a gyöngyök megpuhulnak.
Ha a tej túl gyorsan elpárolgott, adj hozzá még egy kis tejet.
Add hozzá a cukrot és a kardamomot, és főzd tovább 5-7 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A kardamom friss őrölve a legjobb, de a bolti is megfelelő.
Tedd hozzá a rózsavizet, és keverd jól össze.
A rózsavíz ad egy finom virágos ízt, ami kiemeli a sabudana gazdag textúráját.
Vedd le a tűzről, és tálald friss mandulával díszítve.
A sabudana kheer hidegen és melegen is finom. Tálalás előtt hűtsd le, ha hidegen szeretnéd fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.