Sabudana kheer desszert mandulával és kardamommal díszítve

Sabudana Kheer

A sabudana kheer egy hagyományos indiai desszert, amely a tej, sabudana (tapioca gyöngy) és kardamom fűszeres keverékéből készül. Az autentikus kulfihoz hasonlóan a sabudana kheer is az indiai konyha egyik legnépszerűbb édessége, és különleges fűszeres ízeivel a helyiek kedvence. Az étel története az indiai szubkontinens különböző részeire nyúlik vissza, és az ünnepi étkezések elengedhetetlen része volt. A rózsavíz és a kardamom kombinációja igazán különleges, míg a sabudana gyöngyök sűrű, krémes állaga tökéletesíti az étel gazdag ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 ml Tejszín
500 ml Teljes tej
100 g Cukor
100 g Sabudana (tapioca gyöngy)
0.5 tk. Kardamom
1 ek. Rózsavíz
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sabudana gyöngyöket áztasd be vízbe 30 percig, hogy megpuhuljanak.

    A gyöngyöket alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat.

    2

    Egy nagy edényben melegítsd fel a tejet és tejszínt közepes lángon, keverve folyamatosan.

    Ne hagyd felügyelet nélkül a tejet, mivel könnyen kifuthat.

    3

    Amikor a tej elkezd forrni, add hozzá a beáztatott sabudanát, és főzd 10-15 percig, amíg a gyöngyök megpuhulnak.

    Ha a tej túl gyorsan elpárolgott, adj hozzá még egy kis tejet.

    4

    Add hozzá a cukrot és a kardamomot, és főzd tovább 5-7 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A kardamom friss őrölve a legjobb, de a bolti is megfelelő.

    5

    Tedd hozzá a rózsavizet, és keverd jól össze.

    A rózsavíz ad egy finom virágos ízt, ami kiemeli a sabudana gazdag textúráját.

    6

    Vedd le a tűzről, és tálald friss mandulával díszítve.

    A sabudana kheer hidegen és melegen is finom. Tálalás előtt hűtsd le, ha hidegen szeretnéd fogyasztani.