Frissen készült Sabudana Vada, ropogós és fűszeres tapioca golyókkal

Sabudana Vada

A Sabudana Vada a dél-indiai konyha egyik legismertebb utcai étkezése, és a sabudana (tapioca gyöngy) alapú étel, amelyet főként vallási ünnepeken vagy böjtök alatt fogyasztanak. A ropogós vada golyók ínycsiklandó textúrája és gazdag fűszeres ízei miatt rendkívül népszerűek. Az étel gazdag szénhidrátokban, és energiát adó étkezés reggelire vagy uzsonnára, amit tamarind chutneyval vagy friss joghurttal tálalnak.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sabudana (tapioca gyöngy)
2 db Krumpli
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Cumin (kömény)
1 tk.
1 tk. Cukor
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sabudanát alaposan öblítsd át, majd tedd be vízbe, és hagyd 4-6 órára, hogy megpuhuljon.

    A sabudana áztatása nagyon fontos, mert csak akkor lesz elég puha a vada tésztája.

    2

    A burgonyát főzd meg, hámozd meg, és törd össze egy tálban.

    A burgonya segít összetartani a tésztát, így ne hagyd ki.

    3

    A zöld chilit, fokhagymát, koriandert és köményt vágd apróra, és add hozzá a tésztához.

    A zöld chili mennyisége ízlés szerint növelhető, ha szereted a csípősebb ízeket.

    4

    A tésztát jól keverd össze, és formázz belőle kis golyókat, majd lapítsd őket egy kicsit.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, hogy formázhatóbb legyen.

    5

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a vada-kat 3-4 percig, amíg ropogósak nem lesznek.

    Ügyelj arra, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen, ha túl hideg, a vada felszívja az olajat.

    6

    Miután elkészültek, szedd ki őket, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t.