A sabudanát alaposan öblítsd át, majd tedd be vízbe, és hagyd 4-6 órára, hogy megpuhuljon.
A sabudana áztatása nagyon fontos, mert csak akkor lesz elég puha a vada tésztája.
A burgonyát főzd meg, hámozd meg, és törd össze egy tálban.
A burgonya segít összetartani a tésztát, így ne hagyd ki.
A zöld chilit, fokhagymát, koriandert és köményt vágd apróra, és add hozzá a tésztához.
A zöld chili mennyisége ízlés szerint növelhető, ha szereted a csípősebb ízeket.
A tésztát jól keverd össze, és formázz belőle kis golyókat, majd lapítsd őket egy kicsit.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, hogy formázhatóbb legyen.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a vada-kat 3-4 percig, amíg ropogósak nem lesznek.
Ügyelj arra, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen, ha túl hideg, a vada felszívja az olajat.
Miután elkészültek, szedd ki őket, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.
A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.