Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
Fontos, hogy a vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat. Hagyd langyosra hűlni.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport, cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós, és egyenletesen keveredjen el a többi száraz hozzávalóval.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat habosra verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőnek teljesen fel kell melegednie, mielőtt a tésztát beleöntöd. A zsiradék megakadályozza, hogy a gofri leragadjon.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét és állagát.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A kész gofrikat sütőben vagy melegen tartóban tárolhatod, hogy ne hűljenek ki.
Melegítsd fel a sárgabaracklekvárt egy kis lábosban, hogy könnyebben kenhető legyen.
A lekvárt ne forrald, csak melegítsd fel, hogy folyékonyabb legyen.
A csokoládéöntethez olvaszd meg az étcsokoládét a tejszínnel alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, amíg sima és fényes lesz.
A csokoládét és a tejszínt alacsony lángon, folyamatosan kevergetve olvaszd össze, hogy a csokoládé ne égjen le.
Tálaláskor kend meg a gofrikat a sárgabaracklekvárral, majd öntsd le a csokoládémázzal.
A sárgabaracklekvárt vékonyan kend fel a gofrira, hogy ne áztassa el. A csokoládémázat azonnal öntsd rá, hogy fényes maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.