Sacher gofri tálalva

Sacher Gofri

A híres Sacher torta az osztrák cukrászat egyik legismertebb remekműve, amelyet Franz Sacher alkotott meg 1832-ben Bécsben. A csokoládé és a sárgabaracklekvár tökéletes harmóniája tette világszerte népszerűvé. Ebben a receptben ezt a klasszikus ízkombinációt egy ropogós gofri formájában élvezhetjük. Képzeld el, ahogy a csokoládés tészta illata keveredik a meleg sárgabaracklekvárral, miközben a selymes csokoládéöntet finoman lefolyik a gofrik oldalán! Ez a gofri tökéletes választás egy kényeztető reggelihez vagy egy desszertként, amely a tradicionális osztrák édességek világába repít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
30 g Kakaópor
250 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
50 g Cukor
1 csipet
150 g Sárgabaracklekvár
100 g Étcsokoládé
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    Fontos, hogy a vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat. Hagyd langyosra hűlni.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport, cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós, és egyenletesen keveredjen el a többi száraz hozzávalóval.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojásokat habosra verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.

    4

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A gofrisütőnek teljesen fel kell melegednie, mielőtt a tésztát beleöntöd. A zsiradék megakadályozza, hogy a gofri leragadjon.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét és állagát.

    7

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A kész gofrikat sütőben vagy melegen tartóban tárolhatod, hogy ne hűljenek ki.

    8

    Melegítsd fel a sárgabaracklekvárt egy kis lábosban, hogy könnyebben kenhető legyen.

    A lekvárt ne forrald, csak melegítsd fel, hogy folyékonyabb legyen.

    9

    A csokoládéöntethez olvaszd meg az étcsokoládét a tejszínnel alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, amíg sima és fényes lesz.

    A csokoládét és a tejszínt alacsony lángon, folyamatosan kevergetve olvaszd össze, hogy a csokoládé ne égjen le.

    10

    Tálaláskor kend meg a gofrikat a sárgabaracklekvárral, majd öntsd le a csokoládémázzal.

    A sárgabaracklekvárt vékonyan kend fel a gofrira, hogy ne áztassa el. A csokoládémázat azonnal öntsd rá, hogy fényes maradjon.