A sajtot vágd 1–1,5 cm vastagságú szeletekre. A szeletek legyenek egyenletesek, hogy a sütés során ne essenek szét és szépen piruljanak.
A sajt szeletelése előtt hűtsd be – így könnyebb dolgozni vele, és kevésbé esik szét.
Forgasd meg a sajtszeleteket lisztben, mindkét oldalon. Rázd le róla a felesleges lisztet. A lisztes kéreg védi a sajtot és segít ropogós kéreg kialakításában.
Használj finom szemcséjű lisztet, így egyenletesebb kéreg képződik rajta.
Hevíts fel olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Süsd a sajtot oldalanként kb. 2–3 percig, amíg aranybarnára pirul.
Ne mozgasd sütés közben – ha az alja már aranybarna, könnyen elválik a serpenyőtől.
Amint a sajt kisült, öntsd le a tetejét Metaxa-val vagy brandyvel. Egy hosszú gyufával vagy öngyújtóval gyújtsd meg a szeszt. Hagyd, hogy a láng magától kialudjon, majd frissen facsart citromlével locsold meg.
A flambírozás előtt vedd le a serpenyőt a tűzről, és győződj meg róla, hogy a szellőzés megfelelő – biztonság mindig első!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.