Saganaki friss fƱszernövĂ©nyekkel, aranybarnĂĄra sĂŒtve, citrommal Ă©s zöldfƱszerrel megszĂłrva

Saganaki friss fƱszernövényekkel

A friss fƱszernövĂ©nyekkel tĂĄlalt saganaki a klasszikus görög sajtĂ©tel egy Ă­zgazdag, illatos vĂĄltozata, amely a ropogĂłs kĂ©rgƱ sĂŒlt sajtot kombinĂĄlja a mediterrĂĄn zöldek frissessĂ©gĂ©vel. Eredete a görög tavernĂĄk vilĂĄgĂĄba vezet, ahol gyakran friss fƱszerekkel emelik ki a sajt karakterĂ©t. Technikai tipp: a friss fƱszerek Ă©rzĂ©kenyek a hƑre, Ă­gy csak közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrjuk rĂĄjuk, hogy ne veszĂ­tsenek az Ă­zĂŒkbƑl. Ahogy a forrĂł sajt serceg az olajban, a konyhĂĄban egyszerre jelenik meg a sajt, a bazsalikom Ă©s az oregĂĄnĂł csĂĄbĂ­tĂł illata. Ez az Ă©tel kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri vacsorĂĄkhoz vagy ĂŒnnepi elƑételkĂ©nt is, amikor valami egyszerƱ, de mĂ©gis kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyre vĂĄgyunk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
845 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Kefalotyri sajt
⭕ 50 g Liszt
⭕ 100 ml Olívaolaj
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 ek. Friss oregánó
⭕ 1 ek. Friss bazsalikom
⭕ 1 ek. Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefalotyri sajtot vĂĄgd kb. 1–1,5 cm vastagsĂĄgĂș szeletekre. Fontos, hogy egyenletes darabokat kapj, hogy ne törjenek el sĂŒtĂ©s közben.

    A sajtot vĂĄgĂĄs elƑtt Ă©rdemes hƱtƑbƑl kivenni közvetlenĂŒl – Ă­gy jobban formĂĄban marad.

    2

    Forgasd meg a sajtszeleteket lisztben, minden oldalĂĄt egyenletesen bevonva. RĂĄzd le rĂłla a felesleget.

    A liszttel valĂł bevonĂĄs segĂ­t ropogĂłs kĂ©rget kialakĂ­tani, Ă©s megelƑzi a sajt szĂ©tolvadĂĄsĂĄt.

    3

    MelegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon egy serpenyƑben. SĂŒsd meg a sajtot oldalankĂ©nt 2-3 percig, amĂ­g aranybarna kĂ©reg kĂ©pzƑdik.

    A serpenyƑ legyen jĂłl felhevĂ­tve, de ne tĂșl forrĂł – Ă­gy nem Ă©g meg a liszt, Ă©s nem törik meg a sajt.

    4

    SzedjĂŒk ki a megsĂŒlt sajtot papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen rĂłla.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pĂĄr percet pihenni, Ă­gy a sajt belseje selymes, a kĂŒlseje pedig ropogĂłs marad.

    5

    Tålalåskor locsold meg friss citromlével, majd szórd meg aprított friss bazsalikommal, oregånóval és petrezselyemmel.

    A friss fƱszernövĂ©nyeket csak a legvĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, Ă­gy megƑrzik Ă©lĂ©nk szĂ­nĂŒket Ă©s aromĂĄjukat.