A kefalotyri sajtot vĂĄgd kb. 1â1,5 cm vastagsĂĄgĂș szeletekre. Fontos, hogy egyenletes darabokat kapj, hogy ne törjenek el sĂŒtĂ©s közben.
A sajtot vĂĄgĂĄs elĆtt Ă©rdemes hƱtĆbĆl kivenni közvetlenĂŒl â Ăgy jobban formĂĄban marad.
Forgasd meg a sajtszeleteket lisztben, minden oldalĂĄt egyenletesen bevonva. RĂĄzd le rĂłla a felesleget.
A liszttel valĂł bevonĂĄs segĂt ropogĂłs kĂ©rget kialakĂtani, Ă©s megelĆzi a sajt szĂ©tolvadĂĄsĂĄt.
MelegĂtsd fel az olĂvaolajat közepes lĂĄngon egy serpenyĆben. SĂŒsd meg a sajtot oldalankĂ©nt 2-3 percig, amĂg aranybarna kĂ©reg kĂ©pzĆdik.
A serpenyĆ legyen jĂłl felhevĂtve, de ne tĂșl forrĂł â Ăgy nem Ă©g meg a liszt, Ă©s nem törik meg a sajt.
SzedjĂŒk ki a megsĂŒlt sajtot papĂrtörlĆre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen rĂłla.
TĂĄlalĂĄs elĆtt hagyd pĂĄr percet pihenni, Ăgy a sajt belseje selymes, a kĂŒlseje pedig ropogĂłs marad.
TĂĄlalĂĄskor locsold meg friss citromlĂ©vel, majd szĂłrd meg aprĂtott friss bazsalikommal, oregĂĄnĂłval Ă©s petrezselyemmel.
A friss fƱszernövĂ©nyeket csak a legvĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, Ăgy megĆrzik Ă©lĂ©nk szĂnĂŒket Ă©s aromĂĄjukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.