A kefalotyri sajtot szeleteld fel kb. 1–1,5 cm vastagságú darabokra. Próbálj szabályos, egyenletes szeleteket vágni, hogy szépen süljön meg.
A szeleteléshez használd éles késsel, és előtte hűtsd be a sajtot, így kevésbé törik.
Forgasd meg a sajtszeleteket lisztben, mindkét oldalon, és rázd le a felesleget. A lisztes kéreg segít megőrizni a sajt formáját és ropogós kérget képez.
Ne nyomd rá erősen a lisztet, csak finoman forgasd meg, hogy ne legyen túl vastag kéreg.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Tedd bele a lisztezett sajtszeleteket, és süsd oldalanként 2–3 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sajtot csak akkor fordítsd meg, ha az alja már szépen megpirult – így nem esik szét.
A kész sajtot papírtörlőre helyezd, hogy a felesleges olajat felszívja. Tálalás előtt locsold meg friss citromlével, és azonnal kínáld melegen.
A frissen facsart citromlé felerősíti a sajt ízét – ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.