Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és párold üvegesre közepes lángon kb. 5 perc alatt.
A hagymát lassan dinszteld, hogy édes és puha legyen – ez adja az alap ízt.
Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd 1 percig. Ezután mehet bele a vékonyra szeletelt paprikák mindkét fajtából. Párold 5-6 percig, míg megpuhulnak.
Minél vékonyabbra vágod a paprikát, annál gyorsabban puhul – így egyenletesebben sül minden.
Öntsd rá a darabolt paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal és oregánóval. Főzd a szószt közepes lángon 10 percig, amíg kissé besűrűsödik.
A szószt időnként keverd meg – ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel vagy paradicsomlével hígítható.
A feta sajtot szeleteld vastagabb darabokra, és helyezd a forró szósz tetejére. Fedd le a serpenyőt, és párold 2-3 percig, míg a sajt kissé megolvad.
A feta ne legyen teljesen olvadt – a cél, hogy lágy legyen, de megtartsa formáját.
Szórd meg frissen aprított petrezselyemmel és azonnal tálald melegen, friss kenyérrel vagy pitával.
Friss zöldfűszerek mindig csak a végén kerüljenek rá, hogy ne veszítsék el élénk színüket és aromájukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.