Aranybarnára sült sajtos puffancsok ropogós külsejű és puha belsejű falatokkal, tálalva egy tálcán.

Sajtos puffancs

A Sajtos puffancs egy igazi reggeli klasszikus, amely minden reggel frissen sült, meleg, sajtos illattal köszönti az étkezőket. A puha, légies tésztát finom reszelt sajttal ízesítik, majd a kis gombócokat aranybarnára sütik. A sajtos puffancs tökéletes választás egy reggelihez, de akár uzsonnára is remekül passzol. A kívül ropogós, belül puha falatok minden falatnál egy-egy örömöt adnak.

Ez az étel rendkívül könnyen elkészíthető, és az ízvilágát a friss sajt és a lágy tészta adja. A sajtos puffancsokat még ínycsiklandóbbá tehetjük egy kis fokhagymás vajjal, így a sajt és a fokhagyma harmonikus kombinációja igazi ínycsiklandó reggeli élvezetet biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
200 g Liszt
50 g Vaj
150 g Reszelt sajt
2 db Tojás
100 g Tejföl
1 tk. Sütőpor
1 tk. Info

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, sütőport és sót egy tálban.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a puffancsok szépen megemelkedjenek.

    2

    Add hozzá a vajat, tojásokat, tejfölt és a reszelt sajtot, majd gyúrd össze egy lágy tésztává.

    A tésztát ne gyúrd túl sokáig, mert akkor kemény lesz. Csak addig dolgozd össze, amíg összeáll.

    3

    Formázz kis golyókat a tésztából, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.

    A golyók legyenek nagyjából egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a puffancsok leragadjanak.

    4

    Süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a puffancsokra. Ha aranybarnák, akkor készen vannak.