Keverd össze az apróra vágott nyers lazacfilét az újhagymával, reszelt fokhagymával és gyömbérrel. Adj hozzá szójaszószt és szezámolajat, majd keverd össze. TIPP: Használj friss, bőr nélküli lazacot, és ellenőrizd, hogy nincs-e benne szálka.
A lazacot nagyon apróra vágd, szinte pépesre, hogy könnyen lehessen vele tölteni a gyozákat.
Tölts minden gyoza lap közepére egy teáskanálnyi tölteléket. A szélét vízzel nedvesítsd be, hajtsd félbe és csípd össze. TIPP: A lazac gyorsan sül, ezért ne használj túl nagy tölteléket.
A gyoza lapok szélét alaposan nedvesítsd be, hogy jól összetapadjanak. Ha nem tapadnak, akkor a töltelék kifolyhat sütés közben.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, helyezd bele a gyozákat, és süsd aranybarnára az aljukat (kb. 2 percig).
Ne tedd túl szorosan a gyozákat a serpenyőbe, hogy egyenletesen tudjanak sülni.
Öntsd hozzá a vizet, fedd le, és párold 5 percig. Ezután vedd le a fedőt, és süsd még 1 percig, hogy ropogós aljú legyen.
A víz mennyisége függ a serpenyő méretétől. Annyi vizet önts, hogy a gyozák alja ellepje.
Tálald szójaszószos vagy citrusos mártogatóval, újhagymával megszórva. TIPP: A lazac ízét kiemeli egy kevés yuzu-lé vagy lime-lé a mártásban.
A mártogatóba tehetsz egy kevés chiliolajat is, ha szereted a csípős ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.