A paradicsomokat vágd félbe, és a magokat távolítsd el. Egy turmixgépben tedd bele a paradicsomot, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót, borsot és a bor ecetet.
A paradicsomokat először forrázd le és hámozd meg, hogy a leves simább legyen.
Add hozzá a fehér kenyeret, és pürésítsd simára, amíg krémes állagot nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt sűrűséget elérd.
A kenyér segít sűríteni a levest, de ne hagyd, hogy túl sok kenyér kerüljön bele, hogy ne legyen túl sűrű.
A salmorejót tedd a hűtőbe, és hagyd legalább 30 percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A salmorejo a legfinomabb hidegen, ezért érdemes hűtőben pihentetni.
A tojásokat főzd meg keményre, majd vágd apró kockákra.
A tojásokat csak 10 percig főzd, hogy ne legyenek túl kemények.
A sonkát vágd apró csíkokra, és tálald a salmorejo tetejére, együtt a főtt tojással.
A sonkát frissen lehet a levesre szórni, hogy gazdagabb íze legyen.
Tálald a salmorejót hidegen, egy kevés olívaolajjal a tetején, és díszítsd a sonkával és tojással.
A friss korianderrel is díszítheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.