A paradicsomokat vágd félbe, és távolítsd el a zöld szárát. Egy tálba tedd bele a paradicsomokat, és pürésítsd őket egy botmixerrel vagy turmixgéppel.
Ha lágyabb salmorejót szeretnél, szűrd át a pürét, hogy eltávolítsd a héjat és a magokat.
A kenyeret apró kockákra vágd, majd áztasd be vízbe 10-15 percig, hogy megpuhuljon.
A kenyér áztatása után ne hagyd, hogy túl sok víz maradjon benne. Ha túl sok víz van, nyomd ki, hogy ne legyen túl híg a salmorejo.
Miután a kenyér megpuhult, tedd a paradicsom püréhez, és add hozzá a fokhagymát, az olívaolajat, az ecetet és a sót. Pürésítsd ismét, hogy egy sima, krémes állagot kapj.
Ha intenzívebb ízre vágysz, egy kevés füstölt paprika is hozzáadható a püréhez.
Tálald a salmorejót egy mély tálban, és szórd meg a tetejét apróra vágott serrano sonkával.
A serrano sonka gazdag, sós íze jól kiegészíti a paradicsom frissességét, és igazi különlegessé teszi az ételt.
Füstölt paprikával szórva tálald, hogy extra ízt adj a salmorejohoz.
A füstölt paprika nemcsak ízt, hanem szép színt is ad a tálhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.