Salmorejo serrano sonkával, friss paradicsomos leves, olívaolajjal és füstölt paprikával tálalva

Salmorejo serrano sonkával

A Salmorejo a spanyol konyha egyik legismertebb hideg levesének számít, amely különösen nyáron népszerű, mivel frissítő és ízletes. Eredetileg Andalúziából származik, és fő összetevői a friss paradicsom, a kenyér, az olívaolaj és a fokhagyma. Az ételt tradicionálisan serrano sonkával és kemény tojással tálalják, de ebben a változatban a sonkát frissen és finoman, apróra vágva adták hozzá. A salmorejo elkészítése gyors és egyszerű, és egy frissítő étel, amely igazi spanyol élményt ad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Paradicsom
150 g Fehér kenyér
4 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ecet
1 tk.
100 g Serrano sonka
0.5 tk. Füstölt paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat vágd félbe, és távolítsd el a zöld szárát. Egy tálba tedd bele a paradicsomokat, és pürésítsd őket egy botmixerrel vagy turmixgéppel.

    Ha lágyabb salmorejót szeretnél, szűrd át a pürét, hogy eltávolítsd a héjat és a magokat.

    2

    A kenyeret apró kockákra vágd, majd áztasd be vízbe 10-15 percig, hogy megpuhuljon.

    A kenyér áztatása után ne hagyd, hogy túl sok víz maradjon benne. Ha túl sok víz van, nyomd ki, hogy ne legyen túl híg a salmorejo.

    3

    Miután a kenyér megpuhult, tedd a paradicsom püréhez, és add hozzá a fokhagymát, az olívaolajat, az ecetet és a sót. Pürésítsd ismét, hogy egy sima, krémes állagot kapj.

    Ha intenzívebb ízre vágysz, egy kevés füstölt paprika is hozzáadható a püréhez.

    4

    Tálald a salmorejót egy mély tálban, és szórd meg a tetejét apróra vágott serrano sonkával.

    A serrano sonka gazdag, sós íze jól kiegészíti a paradicsom frissességét, és igazi különlegessé teszi az ételt.

    5

    Füstölt paprikával szórva tálald, hogy extra ízt adj a salmorejohoz.

    A füstölt paprika nemcsak ízt, hanem szép színt is ad a tálhoz.