A lencsét és tárkonyborsót alaposan mosd meg, majd tedd egy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd őket 20-25 percig, amíg megpuhulnak.
Ha gyorsítani szeretnéd a főzést, használhatsz kuktát is.
A hagymát apróra vágd, a paradicsomot kockázd fel, a fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le, a zöld chiliket pedig vágd apróra.
Ha nem szereted a túl csípős ízeket, kevesebb chili is elegendő.
Egy másik serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a paradicsomot, zöld chilit, kurkumát és sambhar port, majd pirítsd őket további 5 percig, hogy jól összeérjenek az ízek.
A sambhar por egy fűszerkeverék, amely a sambar jellegzetes ízét adja – ne hagyd ki belőle!
Ezután add hozzá a főtt lencsét és tárkonyborsót a serpenyőhöz, öntsd fel vízzel, hogy egy gazdag, sűrű leves alapot kapj. Sózd ízlés szerint.
Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még vizet, hogy levesebb legyen.
Főzd az egészet még 10-15 percig, hogy minden íz jól összeérjen.
Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis kókusztejet is, hogy krémesebb legyen.
Tálald forrón, friss korianderrel díszítve.
A friss koriander egy kellemes citrusos ízt ad az ételnek, és frissíti a sambar gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.