Sambar korianderrel, friss korianderrel dĂ­szĂ­tve, tĂĄlalva

Sambar korianderrel

A Sambar egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amely fƑkĂ©nt lencsĂ©bƑl, zöldsĂ©gekbƑl Ă©s fƱszerekbƑl kĂ©szĂŒl. Az egyik legnĂ©pszerƱbb leves DĂ©l-IndiĂĄban, ahol gyakran tĂĄlaljĂĄk rizs mellĂ©. A koriander friss Ă­ze tökĂ©letesen illik a leves fƱszeres alapjĂĄhoz. Az Ă©tel szĂ­nes Ă©s gazdag, Ă©s bĂĄr sokfĂ©le vĂĄltozata lĂ©tezik, a friss korianderrel dĂ­szĂ­tett vĂĄltozat az egyik legkedveltebb. Ha egy igazĂĄn autentikus Ă©lmĂ©nyt szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld ki ezt a receptet, amelyben a fƱszeres miso Ă©s a friss koriander remekĂŒl kiegĂ©szĂ­tik egymĂĄst.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 Ăłra 5 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Lencse
⭕ 1 l Víz
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 100 g Zöldbab
⭕ 2 ek. Mangalica zsír
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 ek. Koriander por
⭕ 1 tk. Mustármag
⭕ 5 db Curry levĂ©l
⭕ 1 ek. Miso paszta
⭕ 1 csokor Friss koriander levĂ©l
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsĂ©t ĂĄztasd be vĂ­zbe legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra, majd fƑzd meg sĂłs vĂ­zben 30-40 percig, amĂ­g teljesen megpuhul.

    Ha gyorsĂ­tani szeretnĂ©l, hasznĂĄlhatsz gyorsfƑzƑt is!

    2

    A sårgarépåt és a zöldbabot apró darabokra vågd fel. A hagymåt is finomra szeleteld.

    Minél apróbbak a zöldségek, annål gyorsabban megpuhulnak a levesben.

    3

    Egy nagy lĂĄbasban, a mangalica zsĂ­rban pirĂ­tsd meg a hagymĂĄt, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megĂ©gjen – ha szĂŒksĂ©ges, csökkentsd a lĂĄngot!

    4

    Add hozzå a curry leveleket, mustårmagot, koriander port, és pirítsd még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fƱszerek pirĂ­tĂĄsa kiemeli az Ă­zĂŒket, Ă­gy mĂ©g intenzĂ­vebb lesz a leves!

    5

    EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ a fƑtt lencsĂ©t, a felvĂĄgott zöldsĂ©geket, Ă©s a vizet. Hozd felforrni, majd fƑzd 15-20 percig, amĂ­g minden megpuhul.

    A zöldsĂ©geket a vĂ©gĂ©n is hozzĂĄadhatod, hogy ne fƑjenek tĂșl!

    6

    A miso pasztåt keverd el egy kevés forró levessel, majd add hozzå a leveshez. Keverd jól össze.

    A miso paszta segĂ­t gazdagĂ­tani a leves Ă­zĂ©t, de figyelj arra, hogy ne legyen tĂșl sĂłs!

    7

    A végén friss koriander levelekkel díszítsd, és ízesítsd sóval, borssal.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a sambar gazdag, fƱszeres ízvilågåt.