Sambar korianderrel, friss korianderrel díszítve, tálalva

Sambar korianderrel

A Sambar egy hagyományos indiai étel, amely főként lencséből, zöldségekből és fűszerekből készül. Az egyik legnépszerűbb leves Dél-Indiában, ahol gyakran tálalják rizs mellé. A koriander friss íze tökéletesen illik a leves fűszeres alapjához. Az étel színes és gazdag, és bár sokféle változata létezik, a friss korianderrel díszített változat az egyik legkedveltebb. Ha egy igazán autentikus élményt szeretnél, próbáld ki ezt a receptet, amelyben a fűszeres miso és a friss koriander remekül kiegészítik egymást.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
1 l Víz
1 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
2 ek. Mangalica zsír
1 db Hagyma
1 ek. Koriander por
1 tk. Mustármag
5 db Curry levél
1 ek. Miso paszta
1 csokor Friss koriander levél
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét áztasd be vízbe legalább 2 órára, majd főzd meg sós vízben 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz gyorsfőzőt is!

    2

    A sárgarépát és a zöldbabot apró darabokra vágd fel. A hagymát is finomra szeleteld.

    Minél apróbbak a zöldségek, annál gyorsabban megpuhulnak a levesben.

    3

    Egy nagy lábasban, a mangalica zsírban pirítsd meg a hagymát, amíg üveges nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen – ha szükséges, csökkentsd a lángot!

    4

    Add hozzá a curry leveleket, mustármagot, koriander port, és pirítsd még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszerek pirítása kiemeli az ízüket, így még intenzívebb lesz a leves!

    5

    Ezután öntsd hozzá a főtt lencsét, a felvágott zöldségeket, és a vizet. Hozd felforrni, majd főzd 15-20 percig, amíg minden megpuhul.

    A zöldségeket a végén is hozzáadhatod, hogy ne főjenek túl!

    6

    A miso pasztát keverd el egy kevés forró levessel, majd add hozzá a leveshez. Keverd jól össze.

    A miso paszta segít gazdagítani a leves ízét, de figyelj arra, hogy ne legyen túl sós!

    7

    A végén friss koriander levelekkel díszítsd, és ízesítsd sóval, borssal.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a sambar gazdag, fűszeres ízvilágát.