A lencsét áztasd be vízbe legalább 2 órára, majd főzd meg sós vízben 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul.
Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz gyorsfőzőt is!
A sárgarépát és a zöldbabot apró darabokra vágd fel. A hagymát is finomra szeleteld.
Minél apróbbak a zöldségek, annál gyorsabban megpuhulnak a levesben.
Egy nagy lábasban, a mangalica zsírban pirítsd meg a hagymát, amíg üveges nem lesz.
Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen – ha szükséges, csökkentsd a lángot!
Add hozzá a curry leveleket, mustármagot, koriander port, és pirítsd még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fűszerek pirítása kiemeli az ízüket, így még intenzívebb lesz a leves!
Ezután öntsd hozzá a főtt lencsét, a felvágott zöldségeket, és a vizet. Hozd felforrni, majd főzd 15-20 percig, amíg minden megpuhul.
A zöldségeket a végén is hozzáadhatod, hogy ne főjenek túl!
A miso pasztát keverd el egy kevés forró levessel, majd add hozzá a leveshez. Keverd jól össze.
A miso paszta segít gazdagítani a leves ízét, de figyelj arra, hogy ne legyen túl sós!
A végén friss koriander levelekkel díszítsd, és ízesítsd sóval, borssal.
A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a sambar gazdag, fűszeres ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.