A mungóbabot és a lencsét öblítsd le, majd egy lábasban főzd meg őket a zöldségalaplében kb. 25-30 percig.
A babokat és a lencsét egy éjszakára beáztathatod, hogy gyorsabban főjenek.
A hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd meg. A paradicsomokat vágd fel kisebb darabokra.
A hagymát és fokhagymát pörköld meg egy kevés olívaolajon, hogy intenzívebb ízt adjanak.
A paradicsomokat, fokhagymát és hagymát add hozzá a főzőedényhez, majd ízesítsd garam masalával, köménnyel, kurkumával és sóval.
A fűszerek és a paradicsom együtt adják a sambar gazdag ízét.
A tamarind pépet is add hozzá, majd főzd a levest további 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tamarind ad egy különleges, savanykás ízt a sambarhoz, ami jellegzetessé teszi.
Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd a levest.
A koriander friss, aromás ízt ad, és a színével is szépíti a levest.
Tálald a sambar-t forrón, rizs mellett vagy magában.
A sambar a legfinomabb akkor, ha frissen tálaljuk, és jól kiegészíti a főételeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.