Sambousek burgonyával, aranybarna tésztában

Sambousek burgonyával

A sambousek egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet különféle töltelékekkel készítenek. A burgonyás változat különleges, mert a burgonya krémes és szaftos állaga tökéletesen illik a fűszeres sambousek tésztához. Ezt az ételt gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor, és remekül illik mellé egy könnyed joghurtszósz vagy friss saláta. A curry por és a koriander egyedi ízt adnak a tölteléknek, amitől még különlegesebb lesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
250 g Húsos tészta (sambousekhoz)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Curry por
1 ek. Cilantro (koriander) levelei
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és vágd kis kockákra. Főzd puhára sós vízben körülbelül 10-15 perc alatt.

    A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen túl pépes, mert a töltelékben nem lesz olyan jól kezelhető.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserű ízt adhat a tölteléknek.

    3

    Add hozzá a főtt burgonyát a hagymás keverékhez. Egy villával nyomkodd szét a burgonyát, hogy pürés állagot kapj.

    A pürésítés után érdemes ellenőrizni a fűszerezést, hogy elérjük a megfelelő ízt.

    4

    Ízesítsd a burgonyás keveréket sóval, borssal, curry porral és apróra vágott korianderlevelekkel.

    Ha nem szereted a koriandert, elhagyhatod, de az igazi sambousek ízét így tudod a legjobban elérni.

    5

    Hagyj egy kis időt, hogy a töltelék hűljön. Ezután töltsd meg a sambousek tésztát a burgonyás töltelékkel, majd zárd le őket a széleknél.

    A tészta széleinek alapos összenyomása fontos, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

    6

    A töltött sambousek-t tojással kend meg a tetejét, majd süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A tojáskenés szép fényt ad a sambousek tetejének és segít a szép pirulásban.