A burgonyát hámozd meg, és vágd kis kockákra. Főzd puhára sós vízben körülbelül 10-15 perc alatt.
A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen túl pépes, mert a töltelékben nem lesz olyan jól kezelhető.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.
A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserű ízt adhat a tölteléknek.
Add hozzá a főtt burgonyát a hagymás keverékhez. Egy villával nyomkodd szét a burgonyát, hogy pürés állagot kapj.
A pürésítés után érdemes ellenőrizni a fűszerezést, hogy elérjük a megfelelő ízt.
Ízesítsd a burgonyás keveréket sóval, borssal, curry porral és apróra vágott korianderlevelekkel.
Ha nem szereted a koriandert, elhagyhatod, de az igazi sambousek ízét így tudod a legjobban elérni.
Hagyj egy kis időt, hogy a töltelék hűljön. Ezután töltsd meg a sambousek tésztát a burgonyás töltelékkel, majd zárd le őket a széleknél.
A tészta széleinek alapos összenyomása fontos, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
A töltött sambousek-t tojással kend meg a tetejét, majd süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A tojáskenés szép fényt ad a sambousek tetejének és segít a szép pirulásban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.