A lisztet szitáld át, és keverd össze a sóval. Add hozzá az olajat és a meleg vizet, majd gyúrd sima tésztává.
A tésztát érdemes alaposan átgyúrni, hogy rugalmas és könnyen kezelhető legyen.
A túrót tedd egy tálba, és keverd hozzá az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet és a fűszerpaprikát. Keverd jól össze, hogy a töltelék sima és ízes legyen.
A túró könnyen elnyeli a fűszereket, így mindig figyelj arra, hogy jól elkeveredjen.
A tésztát oszd kisebb darabokra, és nyújtsd ki őket kör alakúra, majd a közepére helyezd a túrós tölteléket.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert így könnyen kiszakadhat sütés közben.
A tészta széleit hajtsd össze, és alaposan nyomkodd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A szélek jól összepréselése fontos, hogy a töltelék biztonságban maradjon a tésztában.
Az elkészített sambousek-okat forró olajban süsd ki, amíg aranybarnák nem lesznek.
A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen a ropogós tészta eléréséhez. Ha túl hideg az olaj, a tészta felszívja az olajat, és nem lesz ropogós.
Miután elkészültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon, majd tálald melegen.
A papírtörlő segít, hogy a sambousek ne legyenek túl zsírosak, és megőrizzék a ropogós állagukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.