Sambousek túróval, ropogós tésztában, frissen sütve

Sambousek túróval

A Sambousek egy tradicionális arab étel, amely ropogós tésztába töltött finom töltelékekkel készül. Az egyik legnépszerűbb változata a túróval töltött sambousek, mely a friss túró és a fűszerek tökéletes kombinációjával készül. Ezt a finom ételt gyakran készítik különleges alkalmakra vagy ünnepi étkezésekre. Az étel gazdag íze és könnyű elkészíthetősége miatt a családok kedvencét jelenti, és minden falat egy igazi élvezetet kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 ek. Olaj
100 ml Meleg víz
1 tk.
200 g Túró
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss petrezselyem
1 db Tojás
1 tk. Fűszerpaprika
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld át, és keverd össze a sóval. Add hozzá az olajat és a meleg vizet, majd gyúrd sima tésztává.

    A tésztát érdemes alaposan átgyúrni, hogy rugalmas és könnyen kezelhető legyen.

    2

    A túrót tedd egy tálba, és keverd hozzá az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet és a fűszerpaprikát. Keverd jól össze, hogy a töltelék sima és ízes legyen.

    A túró könnyen elnyeli a fűszereket, így mindig figyelj arra, hogy jól elkeveredjen.

    3

    A tésztát oszd kisebb darabokra, és nyújtsd ki őket kör alakúra, majd a közepére helyezd a túrós tölteléket.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert így könnyen kiszakadhat sütés közben.

    4

    A tészta széleit hajtsd össze, és alaposan nyomkodd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    A szélek jól összepréselése fontos, hogy a töltelék biztonságban maradjon a tésztában.

    5

    Az elkészített sambousek-okat forró olajban süsd ki, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen a ropogós tészta eléréséhez. Ha túl hideg az olaj, a tészta felszívja az olajat, és nem lesz ropogós.

    6

    Miután elkészültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon, majd tálald melegen.

    A papírtörlő segít, hogy a sambousek ne legyenek túl zsírosak, és megőrizzék a ropogós állagukat.