Sambusa leveles tésztával, frissen tálalva

Sambusa leveles tésztával

A sambusa egy hagyományos étel, amelyet különböző formákban és töltelékekkel készítenek világszerte. Az eredetileg a Közel-Keleten és Indiában elterjedt ételt most leveles tésztával készítjük, hogy könnyedebb és ropogósabb legyen. A fűszeres húsos töltelék a tésztában egy igazi ínycsiklandó falat, amit gyakran tálalnak előételként vagy snackként. A sambusa elkészítése egyszerű, és biztosan minden vendég tetszését elnyeri.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Leveles tészta
300 g Darálthús (marha vagy bárány)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 tk. Kömény
1 tk. Köménypor
0.5 rúd Fahéj
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon.

    2

    Add hozzá a darálthúst a hagymához, és pirítsd meg, amíg el nem kezdi kiengedni a levét.

    Ha a hús túl zsíros, leöntheted a felesleges zsiradékot, hogy ne legyen túl zsíros a töltelék.

    3

    Szórd rá a köményt, köményport, fahéjat, borsot és sót. Keverd össze, és főzd tovább 5 percig.

    A fűszereket mindig egyenletesen keverd el, hogy az ízek jól összeérjenek.

    4

    Adja hozzá a friss koriandert, és öntsd rá a citromlevet. Keverd jól össze, majd tedd félre, hogy a töltelék lehűljön.

    A koriander frissessége különlegessé teszi a tölteléket, ne hagyd ki!

    5

    A leveles tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágd négyzetekre, hogy megfelelő alakot adjon a sambusáknak.

    A leveles tésztát előre ki is nyújthatod, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, hogy megtartja a tölteléket.

    6

    Töltsd meg a tésztát a húsos keverékkel, és formáld háromszög alakúra.

    Győződj meg arról, hogy a szélek jól záródnak, hogy sütés közben ne szivárogjon ki a töltelék.

    7

    Tedd a sambusákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 180°C-on süsd 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak.

    Ha szeretnéd, kenheted a sambusákat egy kis tojással, hogy szép fényt kapjanak a sütés során.

    8

    Tálald frissen, és élvezd a ropogós, ínycsiklandó sambusákat.

    A sambusák legjobb frissen, melegen, de hidegen is fogyaszthatók.