Főzd meg a sushi rizst az előírtak szerint, majd öblítsd le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Hagyd hűlni.
A jól megfőzött rizs ragadós lesz, ami segít a gimbap formázásában, és megakadályozza, hogy szétesjen.
Keverd össze a gochujangot (koreai csili pastát) egy kis vízzel, hogy sima szószt kapj. Ezt a szószt a rizshez adva különleges ízt adsz a gimbapnak.
A gochujang mennyiségét igazíthatod a kívánt csípősséghez, hogy a gimbap ne legyen túl erős.
Fokozatosan keverd a gochujang szószt a kihűlt rizshez, majd add hozzá a szezámmagot és egy csipet sót. Keverd össze alaposan.
A szezámmag finom ropogós textúrát ad, és segít kiemelni a fűszeres rizst.
A nori lapokat tedd egy sima felületre, és kenj rájuk egy vékony réteg rizst. A rizs egyenletesen borítsa be a nori lapot, de ne legyen túl vastag.
Ha túl sok rizst teszel, a gimbap nehezebben formázható és túl nehéz lesz.
Tegyél a rizsre egy vékony csík pácolt retket, egy kis darab főtt tojást és friss koriandert. Ezután óvatosan tekerd fel a nori lapot, hogy egy szoros hengert kapj.
A gimbap hengereket érdemes jól megformázni, hogy ne legyenek túl lazák, így könnyebben fogyaszthatók.
Vágd fel a kész gimbap hengert apró, falatnyi darabokra, és tálald egy tálon.
A gimbap darabok szépen tálalhatók, és könnyen megoszthatók vendégekkel vagy barátokkal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.