Samgak gimbap, koreai rice roll, pácolt retkes és tojásos töltelékkel

Samgak Gimbap

A Samgak Gimbap a koreai konyha egyik klasszikus ételének, a gimbapnak egy változata, amit főleg munkahelyi ebédekhez és iskolai uzsonnához szoktak készíteni. A gimbap, amelyet rizsből, zöldségekből, halból és egyéb hozzávalókból készítenek, Koreában rendkívül népszerű. A Samgak Gimbap egy kis háromszög alakú változata, amely könnyen fogyasztható és ideális egy gyors falatnak. A főzési technika és az egyes hozzávalók gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sushi rizs
3 db Nori (szárított algalap)
1 ek. Gochujang (koreai csili pasta)
1 tk. Szezámmag
50 g Pácolt retek
1 db Főtt tojás
1 csipet
1 ek. Olaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a sushi rizst az előírtak szerint, majd öblítsd le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Hagyd hűlni.

    A jól megfőzött rizs ragadós lesz, ami segít a gimbap formázásában, és megakadályozza, hogy szétesjen.

    2

    Keverd össze a gochujangot (koreai csili pastát) egy kis vízzel, hogy sima szószt kapj. Ezt a szószt a rizshez adva különleges ízt adsz a gimbapnak.

    A gochujang mennyiségét igazíthatod a kívánt csípősséghez, hogy a gimbap ne legyen túl erős.

    3

    Fokozatosan keverd a gochujang szószt a kihűlt rizshez, majd add hozzá a szezámmagot és egy csipet sót. Keverd össze alaposan.

    A szezámmag finom ropogós textúrát ad, és segít kiemelni a fűszeres rizst.

    4

    A nori lapokat tedd egy sima felületre, és kenj rájuk egy vékony réteg rizst. A rizs egyenletesen borítsa be a nori lapot, de ne legyen túl vastag.

    Ha túl sok rizst teszel, a gimbap nehezebben formázható és túl nehéz lesz.

    5

    Tegyél a rizsre egy vékony csík pácolt retket, egy kis darab főtt tojást és friss koriandert. Ezután óvatosan tekerd fel a nori lapot, hogy egy szoros hengert kapj.

    A gimbap hengereket érdemes jól megformázni, hogy ne legyenek túl lazák, így könnyebben fogyaszthatók.

    6

    Vágd fel a kész gimbap hengert apró, falatnyi darabokra, és tálald egy tálon.

    A gimbap darabok szépen tálalhatók, és könnyen megoszthatók vendégekkel vagy barátokkal.