Készítsd elő a hozzávalókat: vágd vékony szeletekre a sertéshús szalonnát, és pirítsd meg a szezámmagot, ha még nem pirított.
A húst a lehető legvékonyabban szeleteld, hogy gyorsan és egyenletesen süljön meg. Ha nem találsz vékonyra szeletelt húst, fagyaszd le kicsit a húst, így könnyebb vékony szeleteket vágni belőle.
Egy kis tálban keverd össze a szezámolajat, a reszelt fokhagymát, a sót és az őrölt fekete borsot. Ez lesz a sertéshús ízesítéséhez szükséges keverék.
A fokhagymát reszelve jobban kihozza az ízét, mintha csak aprítanád.
Melegíts fel egy grillserpenyőt vagy koreai grillsütőt közepes-magas hőfokon. Tedd a húsdarabokat a forró grillre, és süsd őket mindkét oldalukon aranybarnára, amíg ropogósak nem lesznek. Közben időnként kend meg őket a szezámos-fokhagymás olajkeverékkel.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a hús nem fog szépen pirulni, inkább párolódni fog. Inkább süsd több részletben. A szezámos olajjal csak óvatosan kend meg, mert könnyen megéghet.
Tálalás előtt helyezd a megsült húst egy tányérra, és szórd meg pirított szezámmaggal.
Azonnal tálald, hogy a hús ropogós maradjon.
Tálald a sertéshúst friss salátalevelekkel, kimchivel, gochujanggal és főtt rizzsel. A salátalevelekbe csomagolva, kimchivel és rizzsel együtt fogyasztható.
Készíts elő többféle köretet és mártogatóst, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.