Samosa csirkehúsos töltelékkel, friss korianderrel tálalva

Samosa csirkehúsos töltelékkel

A samosa egy híres indiai street food, amely különféle töltelékekkel készülhet. A csirkehúsos változat egy igazán ínycsiklandó választás, mivel a fűszerek és a hús gazdag kombinációja minden falatban különleges élményt nyújt. Az étel egyszerű, de laktató, és tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy vendégváró falatkához. A samosát általában forrón tálalják, friss mentateával, amely frissítő hatással van az ételre.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús (darált)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 db Zöld chili
1 db Sárgarépa
2 ek. Földimogyoró olaj
1 ek. Garam masala fűszerkeverék
1 tk. Kömény
1 tk. Curry por
250 g Búzaliszt
100 ml Víz
1 tk.
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tedd egy serpenyőbe és pirítsd meg a földimogyoró olajon, amíg a hús szépen átsül.

    Ha a csirke túl vizes, előtte egy papírtörlővel itasd le, hogy ne főjön, hanem piruljon.

    2

    A hagymát, fokhagymát, gyömbért és zöld chilit vágd finomra, majd add hozzá a hús keverékhez. Pirítsd őket, amíg a hagyma üvegesedik.

    A gyömbér és fokhagyma frissességet ad, és kiemeli az étel ízét.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, reszeld le finomra. Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsd hozzá a garam masalát, köményt, curry port és sót. Keverd össze, és pirítsd egy kicsit.

    A sárgarépa finom édes ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszerek ízét.

    4

    Miután a fűszerek jól összeértek, adj hozzá egy kevés vizet, hogy sűrűbb masszát kapj. Készítsd el a tölteléket, és hagyd lehűlni.

    A tölteléket ne hagyd túl hígra, mert akkor könnyen kifolyik a samosából sütés közben.

    5

    A samosa tészta elkészítéséhez a búzalisztet, sót és vizet dolgozd össze, majd pihentesd 10-15 percig.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis extra lisztet, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    6

    A pihentetett tésztát oszd kisebb gombócokra, majd nyújtsd ki őket vékony körökre. A köröket töltsd meg a kész csirkehúsos töltelékkel, és hajtsd félbe, hogy félhold alakú legyen.

    A tészta széleit jól nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

    7

    A samosákat forró olajban süsd ki, amíg szép aranybarna színt nem kapnak, kb. 4-5 percig.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy egyenletesen süljenek. A túl sok samosa csökkentheti az olaj hőmérsékletét, és nem lesz ropogós.

    8

    Tálald a samosákat forrón, egy csésze friss mentatea kíséretében.

    A mentatea frissítő hatása tökéletesen kiegészíti a fűszeres samosát.