A túrót tedd egy tálba, és jól keverd át, hogy a szemcsék eltűnjenek. Ha a túró túl nedves, nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
A túró legyen friss és száraz, hogy a készítés során könnyen formázható legyen.
A narancshéjat reszeld le finomra, ügyelve arra, hogy csak a színes részt használd, mert a fehér rész keserű lehet.
A narancs héja friss és illatos, így tökéletesen kiemeli a sütemény ízét.
A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd add hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett add hozzá a víz felét. Főzd, amíg a cukor teljesen elolvad.
Használj közepes hőt, hogy a cukor ne karamellizálódjon túl gyorsan.
Amikor a cukros oldat elkészült, add hozzá a túrót, narancshéjat, fahéjat, rózsavizet, és alaposan keverd össze.
A rózsavíz egy különleges ízt ad a Sandesh-nek, de ha nem szereted, helyettesítheted vaníliás cukorral.
A mandulát apróra vágd, majd egy serpenyőben enyhén pirítsd meg. Ezután keverd a túrós keverékhez.
A pirított mandula finom ropogós textúrát ad, de ha nem szereted a mandulát, használhatsz más diófélét is.
Formázz belőle kis golyókat vagy lapos korongokat, és tálald őket frissen.
Ha szeretnéd, a kész Sandesh-t lehet díszíteni egy-egy egész mandulával a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.