Sarapatel sertésmájjal tálalva, gazdag fűszerekkel és kókusztejjel készítve

Sarapatel sertésmájjal

A sarapatel egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző húsokkal és fűszerekkel készítenek, a sertésmáj a legnépszerűbb alapanyag. Az étel a gazdag, fűszeres és kókusztejes ízvilágáról ismert, amely tökéletesen ötvözi az édes és sós ízeket. A sertésmáj és a kókusztej egy harmonikus, szaftos fogást alkotnak, amit friss korianderrel és rizssel tálalnak. A sarapatel gyakran szerepel a vidéki indiai háztartások étkezésein, és minden egyes falatja egy valódi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertésmáj
2 db Hagyma
5 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
1 db Paprika
200 ml Kókusztej
1 db Chili
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertésmájat tisztítsd meg, távolítsd el az ereket, majd vágd kisebb darabokra.

    A májat ne vágd túl apróra, hogy ne veszítse el a textúráját a főzés során.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra aprítsd fel. A paprikát és paradicsomot is vágd kockákra.

    A hagyma megfelelően megpirítva édesebb ízt ad az ételnek, ezért érdemes közepes lángon pirítani.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát, fokhagymát és paprikát.

    A paprika az ételbe egy kis édességet ad, így ügyelj rá, hogy ne égjen meg!

    4

    Add hozzá a májat, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna nem lesz. Ezután add hozzá a paradicsomot, köményt, sót és borsot.

    A májat ne főzd túl, mert így megkeményedhet – ügyelj arra, hogy szaftos maradjon!

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és egy csipetnyi chili darabokat. Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a máj megpuhul, és az ízek összeérnek.

    A chili mennyisége attól függően változhat, hogy mennyire szereted a fűszeres ételeket. Ha túl erős, egy kevés cukorral tompíthatod a fűszerességet.

    6

    A végén szórd meg friss korianderrel, és tálald rizzsel vagy friss kenyérrel.

    A koriander frissessége remekül kiegyensúlyozza a fűszeres és gazdag ízeket.