A sertésmájat tisztítsd meg, távolítsd el az ereket, majd vágd kisebb darabokra.
A májat ne vágd túl apróra, hogy ne veszítse el a textúráját a főzés során.
A hagymát és fokhagymát finomra aprítsd fel. A paprikát és paradicsomot is vágd kockákra.
A hagyma megfelelően megpirítva édesebb ízt ad az ételnek, ezért érdemes közepes lángon pirítani.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát, fokhagymát és paprikát.
A paprika az ételbe egy kis édességet ad, így ügyelj rá, hogy ne égjen meg!
Add hozzá a májat, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna nem lesz. Ezután add hozzá a paradicsomot, köményt, sót és borsot.
A májat ne főzd túl, mert így megkeményedhet – ügyelj arra, hogy szaftos maradjon!
Öntsd hozzá a kókusztejet és egy csipetnyi chili darabokat. Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a máj megpuhul, és az ízek összeérnek.
A chili mennyisége attól függően változhat, hogy mennyire szereted a fűszeres ételeket. Ha túl erős, egy kevés cukorral tompíthatod a fűszerességet.
A végén szórd meg friss korianderrel, és tálald rizzsel vagy friss kenyérrel.
A koriander frissessége remekül kiegyensúlyozza a fűszeres és gazdag ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.