A sertésszívet tisztítsd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A sertésszív előkészítésénél ügyelj arra, hogy minden erezetet és felesleges részt eltávolíts, hogy a hús puhára főjön.
Egy nagy serpenyőben melegítsd az olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.
A hagymát ne pirítsd túl, mert akkor keserű ízt adhat a dish-nek. Csak annyira pirítsd, amíg üveges lesz.
Add hozzá a zöldpaprikát és paradicsomot, majd főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és levet enged.
A paradicsomok levének hozzáadása segít, hogy az étel szaftos maradjon, és ne száradjon ki főzés közben.
Most add hozzá a sertésszívet, curry port, pirospaprikát, köményt, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy a fűszerek bevonják a húst.
A curry por és pirospaprika gazdag ízeket ad az ételnek, de ha nem szereted a túl erős ízeket, csökkentsd a mennyiségüket.
Önts hozzá egy kevés vizet, hogy a hús félig ellepje, és hagyd főzni 30-40 percig, amíg a sertésszív teljesen megpuhul.
A sertésszív főzésénél figyelj arra, hogy ne legyen túl sok víz, mert a szaftos állag lesz a cél.
Amikor a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.
A friss koriander ad egy friss, citrusos ízt a sarapatelhez, és szépen kiemeli a fűszerek gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.