Sarapatel sertésszívvel, gazdag fűszeres húsétel friss korianderrel díszítve

Sarapatel sertésszívvel

A Sarapatel egy hagyományos bengáli étel, amely gazdag fűszerekkel készült, és különféle húsokkal, mint sertésszív vagy más belsőségek, tálalják. Eredetileg Indiában népszerű étel, de mostanra világszerte ismert. A fűszeres alaplé, a koriander és a curry por gazdag ízvilágot ad a húsnak, miközben a zöldségek és a hús tökéletes egyensúlyban vannak. A friss koriander egy különleges frissességet és ízt ad a végén.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertésszív
2 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöldpaprika
2 db Paradicsom
1 tk. Kömény
2 ek. Curry por
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olaj
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertésszívet tisztítsd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A sertésszív előkészítésénél ügyelj arra, hogy minden erezetet és felesleges részt eltávolíts, hogy a hús puhára főjön.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd az olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert akkor keserű ízt adhat a dish-nek. Csak annyira pirítsd, amíg üveges lesz.

    3

    Add hozzá a zöldpaprikát és paradicsomot, majd főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és levet enged.

    A paradicsomok levének hozzáadása segít, hogy az étel szaftos maradjon, és ne száradjon ki főzés közben.

    4

    Most add hozzá a sertésszívet, curry port, pirospaprikát, köményt, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy a fűszerek bevonják a húst.

    A curry por és pirospaprika gazdag ízeket ad az ételnek, de ha nem szereted a túl erős ízeket, csökkentsd a mennyiségüket.

    5

    Önts hozzá egy kevés vizet, hogy a hús félig ellepje, és hagyd főzni 30-40 percig, amíg a sertésszív teljesen megpuhul.

    A sertésszív főzésénél figyelj arra, hogy ne legyen túl sok víz, mert a szaftos állag lesz a cél.

    6

    Amikor a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A friss koriander ad egy friss, citrusos ízt a sarapatelhez, és szépen kiemeli a fűszerek gazdagságát.