Sárgadinnyés limonádé pohárban, mentalevéllel díszítve

Sárgadinnyés limonádé

A limonádé a világ egyik legkedveltebb frissítő itala, amelyet számtalan változatban elkészíthetünk. A sárgadinnyés limonádé egy különleges, gyümölcsös verziója ennek a klasszikus italnak, amely tökéletes választás a forró nyári napokra. A sárgadinnye természetes édessége harmonikusan keveredik a citrom frissességével, míg a menta még üdítőbbé teszi az italt. A házi limonádék egyik legnagyobb előnye, hogy teljes mértékben személyre szabhatók – ha édesebben szereted, adhatsz hozzá több mézet vagy cukrot, ha pedig még frissítőbb hatást szeretnél, egy kevés lime levet is belecsepegtethetsz. Ez az ital kiválóan alkalmas nyári partikra, családi összejövetelekre vagy egyszerűen csak egy hosszú nap utáni hűsítő élvezetként. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki jégbe fagyasztott sárgadinnyekockákkal, amelyek nemcsak lehűtik az italt, hanem vizuálisan is feldobják!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sárgadinnye
100 ml Friss citromlé
2 ek. Méz vagy cukor
500 ml Szénsavmentes víz
250 ml Szénsavas víz
1 cs. Friss menta levelek
10 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd félbe a sárgadinnyét, távolítsd el a magokat, majd hámozd meg, és darabold fel kisebb kockákra.

    Válassz érett, illatos sárgadinnyét a legjobb ízélményért.

    2

    Egy turmixgépbe tedd a sárgadinnye darabokat, a friss citromlevet és a mézet vagy cukrot, majd turmixold simára.

    A citromlé mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Ha édesebb limonádét szeretnél, adj hozzá több mézet vagy cukrot.

    3

    Szűrd át a turmixot egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a rostokat és a habos részt, így egy tiszta, frissítő alaplevet kapsz.

    A szűréshez használhatsz sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot.

    4

    Öntsd az alaplevet egy nagy kancsóba, majd add hozzá a szénsavmentes vizet és keverd jól össze.

    A szénsavmentes víz helyett használhatsz szódavizet is, ha buborékosabb limonádét szeretnél.

    5

    Tégy néhány jégkockát a kancsóba, és keverd át az italt, hogy kellemesen lehűljön.

    Ha nincs jégkockád, hűtsd le az alaplevet a hűtőben, mielőtt hozzáadnád a vizet.

    6

    Öntsd a limonádét poharakba, majd óvatosan tölts rá egy kis szénsavas vizet, hogy frissítőbb legyen.

    A szénsavas vizet közvetlenül a tálalás előtt öntsd a poharakba, hogy megőrizze a buborékokat.

    7

    Díszítsd friss mentalevelekkel, és azonnal tálald, hogy a limonádé megőrizze frissességét.

    Díszítheted egy szelet citrommal vagy sárgadinnyével is.