A sárgarépát reszeld le finomra. Ha nagyobb darabokat szeretnél, használj nagyobb lyukú reszelőt, de a finomabb raita érdekében jobb, ha apróra reszeled.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, használhatsz reszelőt vagy konyhai robotgépet.
A fokhagymát hámozd meg, és reszeld le vagy aprítsd fel nagyon finomra.
Ha a fokhagyma erősebb ízét szereted, hagyhatod nyersen is, de egy enyhébb íz elérése érdekében a fokhagymát érdemes pici sóval összezúzni.
A joghurtot tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt sárgarépát, fokhagymát, a köményt, a sót és a frissen őrölt fekete borsot. Jól keverd össze.
A joghurtot ne hagyd túl hosszú ideig állni, mert elveszítheti friss ízét. A sárgarépa színét is megőrzi, ha frissen kevered hozzá.
A friss mentát mosd meg és aprítsd fel. Add hozzá a joghurtos keverékhez, majd egy evőkanál olívaolajjal locsold meg.
A friss menta valóban különlegessé teszi a raitát. Ha nem szereted a mentát, citromhéjat is használhatsz helyette.
Jól keverd el az összes hozzávalót, és tálald hidegen.
Tálalás előtt érdemes 10-15 percet pihentetni a raitát a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.