Friss sárgarépás raita tálalva, joghurttal és mentával díszítve.

Sárgarépás raita

A raita egy hagyományos indiai étel, amely friss joghurtból készül, és különböző fűszerekkel, zöldségekkel vagy gyümölcsökkel gazdagítható. Az indiai konyhában gyakran használják köretként, mivel hűsítő hatású és kiválóan kiegyensúlyozza a fűszeres, csípős ételeket. A sárgarépás változat egy egyszerű, de ízletes módja annak, hogy a raita új szintre emelje az étkezéseket. A mentás frissesség és a sárgarépa édes íze együtt ad egy különleges élményt. Tökéletes választás a melegebb hónapokban, vagy bármilyen indiai étkezés mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sárgarépa
400 g Natúr joghurt
1 csokor Friss menta
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kumín (kömény)
0.5 tk.
0.25 tk. Feketebors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát reszeld le finomra. Ha nagyobb darabokat szeretnél, használj nagyobb lyukú reszelőt, de a finomabb raita érdekében jobb, ha apróra reszeled.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, használhatsz reszelőt vagy konyhai robotgépet.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és reszeld le vagy aprítsd fel nagyon finomra.

    Ha a fokhagyma erősebb ízét szereted, hagyhatod nyersen is, de egy enyhébb íz elérése érdekében a fokhagymát érdemes pici sóval összezúzni.

    3

    A joghurtot tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt sárgarépát, fokhagymát, a köményt, a sót és a frissen őrölt fekete borsot. Jól keverd össze.

    A joghurtot ne hagyd túl hosszú ideig állni, mert elveszítheti friss ízét. A sárgarépa színét is megőrzi, ha frissen kevered hozzá.

    4

    A friss mentát mosd meg és aprítsd fel. Add hozzá a joghurtos keverékhez, majd egy evőkanál olívaolajjal locsold meg.

    A friss menta valóban különlegessé teszi a raitát. Ha nem szereted a mentát, citromhéjat is használhatsz helyette.

    5

    Jól keverd el az összes hozzávalót, és tálald hidegen.

    Tálalás előtt érdemes 10-15 percet pihentetni a raitát a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.