Sasami yakitori csirke mell pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Sasami yakitori (csirke mell)

A Sasami yakitori egy japán étel, amely csirke mellekből készül. A csirke mell friss és ízletes, és a szójaszósz, mirin kombinációja gazdag ízt ad neki. A grillezés során a csirke kívül ropogós, belül pedig szaftos marad. A Sasami yakitori egy közkedvelt étel Japánban, és az egyik legfinomabb változata a grillezett csirke ételeknek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke mell
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirke melleket vékony szeletekre vágod, hogy könnyebben át tudjanak sülni a grillen.

    Ha a csirke mell túl vastag, könnyen kiszáradhat, így próbáld vékonyabb szeletekre vágni.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke mellre. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Minél hosszabb ideig marinálod, annál intenzívebb lesz az íz, de 20 perc is elég.

    3

    A csirke mell szeleteket tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy könnyen át tudjanak sülni.

    A pálcikák áztatása segít, hogy ne égjenek meg a grillen és könnyebben átszúrják a húst.

    4

    Grillezd a csirke mell szeleteket közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódnak és enyhén ropogósak lesznek.

    A csirke melleket ne süsd túl, hogy megőrizzék a szaftosságukat, de figyelj rá, hogy teljesen átsüljenek.

    5

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a csirke mellnek.