Sata Andagi, japán édesség, frissen sülve, tálalva kókusztejjel

Sata Andagi kókusztejjel

Sata Andagi a japán konyha egyik legkedveltebb édessége, amelyet tradicionálisan a felnőttek és gyerekek egyaránt élveznek. Az édesség készítése viszonylag egyszerű: a tésztát először olajban megsütik, majd a kókusztej hozzáadásával egyedi és gazdag ízélményt nyújtanak. Eredetileg a Japán szigeteken és szigetországokban terjedt el, és a mai napig a helyi édességboltok és kávézók elmaradhatatlan fogása. A Sata Andagi egyaránt ideális választás reggelire, uzsonnára vagy desszertként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
100 g Cukor
200 ml Kókusztej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 tk. Fahéj
1 ek. Vaníliás cukor
1 csipet
1 l Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat felverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejet és jól összekeverjük.

    A tojások felverésével levegőssé tesszük a tésztát, így könnyebb lesz a végső desszert.

    2

    A sütőport, fahéjat, sót és búzalisztet egy tálban keverjük össze, majd adjuk hozzá a folyékony keveréket.

    Szitáljuk át a lisztet, hogy a tésztában ne maradjanak csomók.

    3

    A kész tésztát egy evőkanál segítségével formázzuk golyókká.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, hogy egyenletesen megsüljenek.

    4

    A forró olajban süssük meg a tésztát, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Pár percig süssük mindkét oldalt.

    Ne rakjuk túl zsúfoltra az edényt, mert akkor nem sülnek meg egyenletesen.

    5

    Miután a golyók megsültek, szedjük ki őket az olajból, és tegyük papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

    Ha szeretnénk, egy kis fahéjas cukorral is megforgathatjuk a golyókat a végén.

    6

    Tálaláskor helyezzük a kész Sata Andagi-t egy tálra, és élvezzük kókusztejjel, amely friss és ínycsiklandó kísérője lesz.