Sata andagi narancshéjjal tálalva

Sata andagi narancshéjjal

A Sata andagi egy klasszikus japán édesség, amelyet eredetileg Okinawában készítettek. Az édesség alapja egy egyszerű, fűszeres tészta, amelyet sülés után édes, finom textúrájú falatok formájában kínálnak. Az étel története a japán szigeteken egészen a 15. századig nyúlik vissza, és a narancshéj és vaníliás ízesítés új, izgalmas ízvilágot ad ennek az édességnek. A Sata andagi a japán konyha egyik legismertebb desszertje, amely tökéletes egy baráti összejövetelre vagy egy különleges alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Tönkölyliszt
150 g Cukor
10 g Élesztő
1 db Narancs héja
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Szerecsendió
2 db Tojás
200 ml Tej
50 ml Olaj
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tönkölylisztet egy nagy tálba szitáld, és keverd el a cukorral, fahéjjal és szerecsendióval.

    A fűszerek mennyisége ízlés szerint variálható. A fahéj és szerecsendió édes, meleg ízt ad a tésztának.

    2

    A narancs héját reszeld le, majd add hozzá a lisztes keverékhez.

    A friss narancshéj reszelése friss, citrusos ízt ad a tésztának, és csodálatos illatot varázsol a konyhába.

    3

    Az élesztőt oldd fel a langyos tejben, és hagyd 5-10 percig pihenni, amíg felfut.

    A tej ne legyen túl forró, mert akkor elpusztul az élesztő, és nem fog felfutni.

    4

    A felfuttatott élesztőt öntsd a lisztes keverékhez, add hozzá a tojásokat és az olajat, majd jól dolgozd össze a tésztát.

    A tészta elkészítése közben ügyelj arra, hogy sima, rugalmas állagot kapj.

    5

    A tésztát takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1-2 órán át, amíg duplájára nő.

    A tészta akkor van kész, ha könnyen megnyomható, és visszapattan. Ne hagyd túl sokáig kelni!

    6

    Miután a tészta megkelt, formázz belőle kisebb gombócokat, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A gombócokat formálhatod egyenlő méretűre, hogy egyformán süljenek meg.

    7

    Előmelegített, 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a tetejük aranybarnára sül.

    A sütő ajtaját ne nyisd ki túl korán, hogy a gombócok ne essen össze.

    8

    A kész gombócokat hagyd kihűlni, majd tálald, és szórj rá egy kevés porcukrot.

    A tálalás előtt akár egy kis vaníliás cukorral is megszórhatod, hogy extra ízt adj hozzá.