Az ananászt hámozd meg, és vágd kisebb darabokra vagy szeletekre.
Ügyelj rá, hogy az ananász teljesen érett legyen, de ne legyen túlérett.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele az ananászdarabokat.
Az üveget forrázd le, hogy biztosan steril legyen.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
Az ecet és a cukor arányát ízlés szerint változtathatod. Ha édesebben szereted, tegyél több mézet vagy cukrot.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor az ananászra öntöd.
A túl forró páclé megronthatja az ananász állagát.
Öntsd a langyos páclevet az ananászra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha nem lepi el teljesen a páclé, készíts még egy adagot.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
Érdemes legalább 3-4 napig érlelni, hogy az ízek igazán összeérjenek.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
A szobahőmérsékleten való állás segít az ízeknek jobban összeérni és intenzívebbé válni. Ha sietsz, ez a lépés elhagyható, de az ízélmény nem lesz ugyanaz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.