Alaposan mosd meg a kaki gyümölcsöket, majd vágd őket vékony szeletekre.
A kaki gyümölcsöt akkor a legjobb savanyítani, amikor még nem teljesen érett, így nem esik szét a lében.
Egy nagy lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és barnacukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.
A barnacukor helyett használhatsz mézet is, de ebben az esetben vedd le a tűzről, mielőtt belekevered.
Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot és szegfűszeget helyezd az üveg aljára.
A szegfűszeg intenzív íze miatt óvatosan adagold.
Helyezd az üvegbe a kaki szeleteket, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.
A szeleteket szorosan rakd egymás mellé, de ne töltsd túl az üveget.
Öntsd rá a forró savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a gyümölcsszeleteket.
Ellenőrizd, hogy a lé teljesen ellepte-e a gyümölcsöket, ha nem, adj hozzá még egy kis forró vizet.
Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A kaki savanyításánál fontos a hosszabb érlelési idő, hogy a gyümölcs átvegye a fűszerek ízét.
A savanyított kaki szeletek kész! Fogyaszthatod önállóan, salátákban vagy sajtok mellé tálalva.
Kínáld pirítóssal és krémsajttal, vagy vágd apróra és keverd joghurtba reggelire.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.