A kaliforniai paprikákat alaposan mosd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magházat. Szeleteld vékony csíkokra vagy kockákra attól függően, hogyan szeretnéd tálalni.
A paprikák színének kombinálásával mutatósabb savanyúságot készíthetsz.
Egy sterilizált üvegbe helyezd el a paprikacsíkokat, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket és a babérlevelet.
A fokhagymát ne hagyd ki, mert segít megőrizni a paprika roppanósságát.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a cukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot és a kaprot. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
A cukor mennyiségét csökkentheted, ha kevésbé édes savanyúságot szeretnél.
Öntsd a kihűlt savanyító levet a paprikákra úgy, hogy teljesen ellepje őket.
Ha a paprika feljön a lé tetejére, helyezz rá egy kis tányért, hogy lesúlyozd.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A legjobb ízélmény érdekében hagyd a paprikát legalább egy hétig a hűtőben érlelődni.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
A savanyított paprika jól illik húsokhoz, szendvicsekhez vagy salátákhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.