A kelkáposztát alaposan mosd meg, vágd félbe, és szeleteld vékony csíkokra vagy nagyobb darabokra.
A kelkáposzta külső, keményebb leveleit távolítsd el.
Egy sterilizált üvegbe helyezd el a kelkáposztadarabokat, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket és a babérlevelet.
A kelkáposztát nyomkodd le az üvegben, hogy minél több férjen bele.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a cukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot és a kaprot. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
A kelkáposztához jól illik a kömény is, tehetsz bele egy teáskanálnyit.
Öntsd a kihűlt savanyító levet a kelkáposztára úgy, hogy teljesen ellepje.
A kelkáposzta hajlamos a felúszásra, ezért használj lesúlyozót.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább áll a hűtőben, annál intenzívebb lesz az íze. Egy hét után éri el a legjobb formáját.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
A savanyított kelkáposzta remek köret húsételekhez, de önmagában is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.