Savanyított nopaliszt üvegben

Savanyított nopaliszt

A savanyított nopaliszt a mexikói konyha egyik hagyományos alapanyaga, amelyet évszázadok óta fogyasztanak. A nopál kaktusz a régióban őshonos, és az aztékok is nagyra becsülték tápláló és egészséges tulajdonságai miatt. A fermentálás vagy ecetes savanyítás lehetővé teszi a hosszabb tárolást, miközben megőrzi a friss ízét és ropogós állagát. Manapság a mexikói ételek szerelmesei szerte a világon kedvelik, mivel kiválóan illik tacókhoz, salátákhoz vagy akár köretként is fogyasztható.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Nopál kaktusz (fiatal levelek)
1 l Víz
250 ml Fehér ecet
20 g
30 g Cukor
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Oregánó
2 db Szárított chili paprika
2 db Babérlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A nopál leveleket alaposan mosd meg hideg vízben, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és a kaktusz természetes nyálkás rétegét.

    A mosáshoz használhatsz egy puha kefét is, hogy alaposabban eltávolítsd a szennyeződéseket.

    2

    Egy éles késsel vágd le a tüskéket és a kemény részeket a levelekről, majd szeleteld vékony csíkokra vagy kisebb darabokra.

    Viselj kesztyűt a tüskék eltávolításakor, hogy elkerüld a sérüléseket.

    3

    Forralj fel egy nagy lábosban vizet, és tedd bele a szeletelt nopált. Főzd 5 percig, majd szűrd le és öblítsd át hideg vízzel, hogy csökkentsd a nyálkás állagot.

    A forrázás segít csökkenteni a nopál nyálkás állagát. Ha még mindig nyálkás, ismételd meg a forrázást.

    4

    Egy másik edényben keverd össze az ecetet, a vizet, a sót és a cukrot, majd forrald fel. Ez lesz a savanyító lé.

    Kóstold meg a savanyító levet, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.

    5

    Készíts elő sterilizált befőttesüvegeket. Helyezd az üvegekbe a főtt nopált, a fokhagymagerezdeket, az oregánót, a chilipaprikát és a babérleveleket.

    A steril üvegek használata elengedhetetlen a tartósításhoz. Forrázd le az üvegeket és a fedőket, vagy tedd be a sütőbe.

    6

    Öntsd rá a forró savanyító levet az üvegekben lévő alapanyagokra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje őket.

    A forró lé segít a tartósításban. Győződj meg róla, hogy a lé teljesen ellepi a nopált.

    7

    Zárd le az üvegeket, és hagyd őket szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tárold a hűtőszekrényben legalább 24 óráig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőszekrényben tárolás segít az ízek összeérésében és a nopál állagának megőrzésében.