Schezwan dosa frissen, ropogĂłsra sĂŒtve, Schezwan töltelĂ©kkel tĂĄlalva

Schezwan dosa

A Schezwan dosa a dosa egy kĂŒlönleges vĂĄltozata, amelyet a hĂ­res Schezwan szĂłsz tesz kĂŒlönlegessĂ©. Az Ă©tel friss, ropogĂłs Ă©s Ă­nycsiklandĂł, remek vĂĄlasztĂĄs reggelire vagy vacsorĂĄra. A Schezwan szĂłsz pikĂĄns Ă­ze tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a dosa tĂ©sztĂĄjĂĄt, Ă­gy egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă©telt alkot.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Rizs
⭕ 100 g Lencse
⭕ 400 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 3 ek. Schezwan szósz
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Chili
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 200 g ZöldsĂ©gkeverĂ©k

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst Ă©s a lencsĂ©t alaposan mosd ĂĄt, majd ĂĄztasd be Ƒket 4-6 ĂłrĂĄra.

    Az ĂĄztatĂĄs segĂ­ti, hogy a tĂ©szta simĂĄbb legyen, Ă©s a dosa könnyebben megsĂŒljön.

    2

    MiutĂĄn az alapanyagok megĂĄztak, öntsd Ƒket turmixgĂ©pbe, Ă©s adj hozzĂĄ vizet. Keverd simĂĄra, de ne tĂșl hĂ­gra.

    A tészta ållagånak olyan sƱrƱnek kell lennie, mint a palacsintatésztånak.

    3

    Hagyd pihenni a tésztåt legalåbb 30 percig, hogy a rizs és a lencse jól megszívja magåt a vízzel.

    A pihentetĂ©s segĂ­t, hogy a dosa lĂĄgyabbĂĄ Ă©s könnyen kezelhetƑvĂ© vĂĄljon.

    4

    Egy serpenyƑt melegĂ­ts fel közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten, majd vĂ©konyan kend meg olajjal.

    A serpenyƑt ne tedd tĂșl forrĂłra, hogy a dosa egyenletesen sĂŒljön.

    5

    Önts egy merƑkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, Ă©s körkörös mozdulatokkal terĂ­tsd el egyenletesen.

    A tésztåt gyorsan kell elteríteni, hogy vékony és ropogós dosa legyen.

    6

    Amikor a dosa szĂ©lei elkezdenek elvĂĄlni a serpenyƑtƑl Ă©s a teteje megszilĂĄrdul, locsold meg egy kevĂ©s olajjal, Ă©s sĂŒsd 2-3 percig.

    Ne próbåld meg gyorsan megfordítani, hagyd, hogy az alja szépen megpiruljon.

    7

    FordĂ­tsd meg a dosĂĄt, Ă©s sĂŒsd a mĂĄsik oldalĂĄt is, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    A dosa legyen ropogĂłs, de nem tĂșl szĂĄraz. Ha szĂŒksĂ©ges, Ășjabb olajat adhatsz hozzĂĄ.

    8

    Mikor elkĂ©szĂŒlt a dosa, tedd fĂ©lre, Ă©s kĂ©szĂ­tsd el a Schezwan töltelĂ©ket. Egy serpenyƑben melegĂ­ts olajat, Ă©s add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, chilit, majd pirĂ­tsd meg Ƒket.

    A fokhagyma Ă©s chili erƑteljes Ă­zt adnak a töltelĂ©knek.

    9

    Add hozzĂĄ a felaprĂ­tott hagymĂĄt Ă©s a zöldsĂ©gkeverĂ©ket, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket 2-3 percig, amĂ­g a zöldsĂ©gek megpuhulnak.

    A zöldsĂ©gek roppanĂłs ĂĄllaga remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a dosa tĂ©sztĂĄjĂĄt.

    10

    Tedd hozzå a Schezwan szószt, és pirítsd még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A Schezwan szĂłsz fƱszeres Ă©s pikĂĄns Ă­ze remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a dosa tĂ©sztĂĄjĂĄt.

    11

    Tedd a kész Schezwan tölteléket a dosa közepére, és tålald melegen.

    A fƱszeres töltelĂ©k gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł, remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a dosa tĂ©sztĂĄjĂĄt.