Scotch egg curry fűszerrel
A Scotch egg curry fűszerrel egy újabb változata a hagyományos skót ételnek. A curry szósszal való tálalás izgalmas csavart ad ennek az ételnek, miközben megőrzi a ropogós tojás és fasírt töltelék kombinációját. Ez a változat tökéletes a curry és a fűszeres ízek rajongóinak, és egy különleges élményt kínál a klasszikus étel újragondolásával.
Hozzávalók
300
g
Fasírt hús (sertés vagy marha)
4
db
Főtt tojás
100
g
Breadcrumbs (zsemlemorzsa)
50
g
Liszt
1
db
Tojás
1
tk.
Só
0.5
tk.
Bors
1
tk.
Curry por
2
ek.
Olívaolaj
2
gerezd
Fokhagyma
1
db
Hagyma
200
ml
Kókusztej
Bevásárlólista (0)
Allergén Információk
Tojás
Glutén
Elkészítés
1
✓
A főtt tojásokat hámozd meg. A fasírt húst sózd, borsozd, majd formázz belőle kis korongokat.
Tipp: A fasírt húsokat érdemes jól átgyúrni, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak benne.
2
✓
A tojásokat helyezd a fasírtba úgy, hogy teljesen beborítsák őket, majd forgassuk őket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába.
Tipp: Fontos, hogy a tojások köré jól tapadjon a fasírt, így sütés közben ne szivárogjon ki.
3
✓
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a Scotch egg-eket minden oldalról aranybarnára.
Tipp: A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú, hogy kívül ropogós, belül puha maradjon.
4
✓
Közben készítsük el a curry szószt: a fokhagymát és a hagymát vágjuk apróra, majd egy serpenyőben hevítsük az olajat.
Tipp: A fokhagymát ne pirítsuk túl, hogy elkerüljük az égett ízeket.
5
✓
Add hozzá a curry port, és pirítsd 1-2 percig, hogy feloldódjon, majd öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd alacsony lángon 5 percig.
Tipp: A kókusztej lágyítja a curry fűszeres ízét és krémes textúrát ad a szósznak.
6
✓
Tálald a kész Scotch egg-eket a curry szósszal meglocsolva.
Tipp: A curry szósszal való tálalás gazdagítja az étel ízét és különlegesebbé teszi.
Hozzávalók
- 300 g Fasírt hús (sertés vagy marha)
- 4 db Főtt tojás
- 100 g Breadcrumbs (zsemlemorzsa)
- 50 g Liszt
- 1 db Tojás
- 1 tk. Só
- 0.5 tk. Bors
- 1 tk. Curry por
- 2 ek. Olívaolaj
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 db Hagyma
- 200 ml Kókusztej