Scotch egg curry fűszerrel tálalva, curry szósszal és friss zöldfűszerrel díszítve

Scotch egg curry fűszerrel

A Scotch egg curry fűszerrel egy újabb változata a hagyományos skót ételnek. A curry szósszal való tálalás izgalmas csavart ad ennek az ételnek, miközben megőrzi a ropogós tojás és fasírt töltelék kombinációját. Ez a változat tökéletes a curry és a fűszeres ízek rajongóinak, és egy különleges élményt kínál a klasszikus étel újragondolásával.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fasírt hús (sertés vagy marha)
4 db Főtt tojás
100 g Breadcrumbs (zsemlemorzsa)
50 g Liszt
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Curry por
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
200 ml Kókusztej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt tojásokat hámozd meg. A fasírt húst sózd, borsozd, majd formázz belőle kis korongokat.

    A fasírt húsokat érdemes jól átgyúrni, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak benne.

    2

    A tojásokat helyezd a fasírtba úgy, hogy teljesen beborítsák őket, majd forgassuk őket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába.

    Fontos, hogy a tojások köré jól tapadjon a fasírt, így sütés közben ne szivárogjon ki.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a Scotch egg-eket minden oldalról aranybarnára.

    A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú, hogy kívül ropogós, belül puha maradjon.

    4

    Közben készítsük el a curry szószt: a fokhagymát és a hagymát vágjuk apróra, majd egy serpenyőben hevítsük az olajat.

    A fokhagymát ne pirítsuk túl, hogy elkerüljük az égett ízeket.

    5

    Add hozzá a curry port, és pirítsd 1-2 percig, hogy feloldódjon, majd öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd alacsony lángon 5 percig.

    A kókusztej lágyítja a curry fűszeres ízét és krémes textúrát ad a szósznak.

    6

    Tálald a kész Scotch egg-eket a curry szósszal meglocsolva.

    A curry szósszal való tálalás gazdagítja az étel ízét és különlegesebbé teszi.