A főtt tojásokat hámozd meg. A fasírt húst sózd, borsozd, majd formázz belőle kis korongokat.
A fasírt húsokat érdemes jól átgyúrni, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak benne.
A tojásokat helyezd a fasírtba úgy, hogy teljesen beborítsák őket, majd forgassuk őket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába.
Fontos, hogy a tojások köré jól tapadjon a fasírt, így sütés közben ne szivárogjon ki.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a Scotch egg-eket minden oldalról aranybarnára.
A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú, hogy kívül ropogós, belül puha maradjon.
Közben készítsük el a curry szószt: a fokhagymát és a hagymát vágjuk apróra, majd egy serpenyőben hevítsük az olajat.
A fokhagymát ne pirítsuk túl, hogy elkerüljük az égett ízeket.
Add hozzá a curry port, és pirítsd 1-2 percig, hogy feloldódjon, majd öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd alacsony lángon 5 percig.
A kókusztej lágyítja a curry fűszeres ízét és krémes textúrát ad a szósznak.
Tálald a kész Scotch egg-eket a curry szósszal meglocsolva.
A curry szósszal való tálalás gazdagítja az étel ízét és különlegesebbé teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.