A tojásokat tedd fel főni egy lábasba vízben, és főzd őket 10 percig. Amint megfőttek, tedd őket hideg vízbe, hogy lehűljenek, majd hámozd meg őket.
Ha biztosra akarsz menni, hogy a tojásokat ne főzd túl, tartsd szemmel a főzési időt. A tökéletes tojás puha, de nem folyós sárgájú!
A burgonyát főzd meg, majd pépesítsd egy villával. A sárgarépát hámozd meg és reszeld le. A póréhagymát finomra vágd.
A póréhagyma helyett használhatsz hagymát is, de a póréhagyma enyhén édesebb ízt ad a tölteléknek.
A zöldborsót főzd meg egy kevés vízben 5-7 perc alatt, majd szűrd le és add hozzá a burgonyás péphez. A reszelt sárgarépát, póréhagymát is keverd hozzá, majd ízesítsd sóval, borssal és egy csipetnyi paprikával.
Ha a zöldborsó fagyasztott, csak annyit főzz rajta, amennyit szükséges, hogy megpuhuljon.
Minden tojást körbevehetsz egy adag zöldséges töltelékkel. Ügyelj arra, hogy ne nyomd túl szorosra, hogy a töltelék jól elférjen a tojás körül, de ne is legyen túl laza.
Az egyenletes töltelék eloszlása segít a panírozásban, hogy a tojás ne repedjen szét a sütés közben.
A panírozáshoz készíts elő két tálat. Az egyikben verj fel egy tojást, a másikban pedig a zsemlemorzsát tedd. Minden töltött tojást először a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába mártsd.
A panír vékony, de egyenletes réteg legyen, hogy szépen ropogjon a sütés után.
Melegíts olajat egy serpenyőben, és sütés közben folyamatosan figyeld a hőmérsékletet, hogy a tojások ne égjenek meg. A panírozott tojásokat süsd 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz a külseje.
Ha túl forró az olaj, a panír hamar megéghet. Ha túl hideg, a tojás nem lesz kellően ropogós. Ideális hőmérséklet: 170-180 °C.
Miután elkészültek a scotch eggek, helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Ha biztosra akarsz menni, hogy a tojás teljesen átsült, vágj egyet a közepébe, és nézd meg, hogy a tojássárga teljesen megszilárdult-e.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.