Az azuki babot egy éjszakán át áztasd be hideg vízbe. A rizst alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat.
Az azuki babot áztassuk be, hogy lágyabb legyen, és könnyebben főzzük meg. A rizst érdemes alaposan öblíteni, hogy ne legyen ragadós.
Egy lábasban melegítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsd aranybarnára.
Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat. A közepes lángon való pirítás ideális.
A felpirított hagymához add hozzá a leöblített rizst és az azuki babot. Öntsd rá a vizet, és ízesítsd sóval és szójaszósszal.
Ne keverd túl a rizst, hogy ne törjön össze. Amint elkezd forrni, csökkentsd a hőt alacsonyra, hogy lassan főhessen.
Fedd le a lábast, és főzd a rizst és a babot kb. 40 percig alacsony lángon, amíg a rizs megpuhul és a víz felszívódik.
Ne emeld le a fedelet, mivel ez gőzt engedhet el, és nem fog megfelelően megpuhulni a rizs. Ha szükséges, adj még egy kevés vizet.
Miután elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig. Szórj rá szezámmagot és tálald melegen.
A pihentetés segít, hogy a rizs jobban összeálljon és az ízek összeérjenek. A szezámmag szép roppanós textúrát ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.