Sertés burrito tortilla lapban, rizzsel, babbal, sajttal töltve

Sertés Burrito

A sertés burrito Mexikó északnyugati részéről, Sonora államból indult hódító útjára, és a mexikói-amerikai gasztronómiai kultúrában vált népszerűvé. Eredetileg egyszerű utcai ételként indult, amelyet könnyű elkészítése és ízletessége miatt hamarosan szerte a világon megszerettek. Képzeld el, ahogy a sertéshús, a paprika és a fűszerek aromája betölti a konyhát, miközben ezt az ételt készíted. A tökéletes sertés burrito titka a jól megválasztott fűszerekben és a szaftos, gazdag töltelékben rejlik. Ideális étel gyors vacsorákhoz, családi összejövetelekhez, vagy akár partikra is. Kedved szerint variálhatod jalapeño paprikával, extra sajttal vagy friss zöldségekkel is!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Nagy tortilla lap
400 g Darált sertéshús
200 g Főtt rizs
200 g Konzerv vörösbab
150 g Reszelt cheddar sajt
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olaj
1 tk.
0.5 tk. Őrölt bors
2 ek. Burrito fűszerkeverék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát pucold meg és aprítsd finomra, a paprikát pedig vágd kisebb kockákra.

    A hagymát érdemes apróra vágni, hogy egyenletesen süljön át és ne legyen túl domináns az íze.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes lángon, és pirítsd meg benne a vöröshagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még fél percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert megég és keserű lesz.

    3

    Add a darált sertéshúst a serpenyőbe, szórd rá a burrito fűszerkeveréket, sózd és borsozd. Pirítsd a húst, amíg szépen megpirul, és morzsalékos állagú lesz.

    A húst pirítsd alaposan, hogy ne maradjon nyers. A fűszerkeveréket ízlés szerint adagolhatod.

    4

    Add hozzá a paprikát, pirítsd további 3-4 percig, hogy kissé megpuhuljon.

    Ne pirítsd túl a paprikát, mert elveszti a roppanósságát. Akkor jó, ha még egy kicsit harapható.

    5

    A konzerv vörösbabot csepegtesd le, öblítsd át, majd add a húshoz, és pirítsd együtt további 2-3 percig.

    Az átöblítés eltávolítja a felesleges keményítőt a babról.

    6

    Végül add hozzá a főtt rizst, keverd össze alaposan, és melegítsd át.

    Használhatsz előző napi rizst is, így nem lesz túl nedves a töltelék.

    7

    A tortilla lapokat röviden melegítsd meg serpenyőben vagy mikróban, hogy rugalmasak legyenek és könnyen formázhatóvá váljanak.

    Ne melegítsd túl a tortillát, mert kiszárad és törik.

    8

    Helyezz a tortillák közepére bőségesen a sertéshúsos-rizses-babos töltelékből, szórd meg reszelt cheddar sajttal, majd hajtsd össze a burritókat úgy, hogy alját felhajtod, az oldalakat behajtod, végül szorosan feltekered.

    Ne töltsd túl a tortillát, mert nem lehet majd szépen feltekerni. A szoros feltekerés segít, hogy a burrito ne essen szét.

    9

    Serpenyőben röviden megpiríthatod, hogy kívül ropogós legyen. Azonnal tálald tejföllel, guacamoléval, vagy salsa szósszal, ízlés szerint.

    A pirítás extra ízt ad a burritónak. Vigyázz, hogy ne égesd meg.