A vöröshagymát és fokhagymát pucold meg és aprítsd finomra, a paprikát pedig vágd kisebb kockákra.
A hagymát érdemes apróra vágni, hogy egyenletesen süljön át és ne legyen túl domináns az íze.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes lángon, és pirítsd meg benne a vöröshagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még fél percig.
A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert megég és keserű lesz.
Add a darált sertéshúst a serpenyőbe, szórd rá a burrito fűszerkeveréket, sózd és borsozd. Pirítsd a húst, amíg szépen megpirul, és morzsalékos állagú lesz.
A húst pirítsd alaposan, hogy ne maradjon nyers. A fűszerkeveréket ízlés szerint adagolhatod.
Add hozzá a paprikát, pirítsd további 3-4 percig, hogy kissé megpuhuljon.
Ne pirítsd túl a paprikát, mert elveszti a roppanósságát. Akkor jó, ha még egy kicsit harapható.
A konzerv vörösbabot csepegtesd le, öblítsd át, majd add a húshoz, és pirítsd együtt további 2-3 percig.
Az átöblítés eltávolítja a felesleges keményítőt a babról.
Végül add hozzá a főtt rizst, keverd össze alaposan, és melegítsd át.
Használhatsz előző napi rizst is, így nem lesz túl nedves a töltelék.
A tortilla lapokat röviden melegítsd meg serpenyőben vagy mikróban, hogy rugalmasak legyenek és könnyen formázhatóvá váljanak.
Ne melegítsd túl a tortillát, mert kiszárad és törik.
Helyezz a tortillák közepére bőségesen a sertéshúsos-rizses-babos töltelékből, szórd meg reszelt cheddar sajttal, majd hajtsd össze a burritókat úgy, hogy alját felhajtod, az oldalakat behajtod, végül szorosan feltekered.
Ne töltsd túl a tortillát, mert nem lehet majd szépen feltekerni. A szoros feltekerés segít, hogy a burrito ne essen szét.
Serpenyőben röviden megpiríthatod, hogy kívül ropogós legyen. Azonnal tálald tejföllel, guacamoléval, vagy salsa szósszal, ízlés szerint.
A pirítás extra ízt ad a burritónak. Vigyázz, hogy ne égesd meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.