Sertéshúsos hamburger grillezett sertéshússal és BBQ szósszal

Sertéshúsos Hamburger

A Sertéshúsos Hamburger egy klasszikus és szaftos burger, amely tökéletes választás grillpartikhoz vagy egy gyors, ízletes vacsorához. A darált sertéshús füstölt paprikával és BBQ szósszal igazi barbecue hangulatot kölcsönöz az ételnek, míg a cheddar sajt és a pirított zsemle tökéletes egyensúlyt teremt. Ha szereted a gazdag és füstös ízeket, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
790 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált sertéshús
4 db Hamburgerzsemle (briós vagy vajas)
4 szelet Cheddar sajt
4 levél Saláta (római vagy jégsaláta)
1 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
4 ek. Majonéz
4 ek. BBQ szósz
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
3 ek. Zsemlemorzsa
1 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált sertéshúst a zsemlemorzsával, a tojással, a füstölt paprikával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. Gyúrd össze alaposan, hogy egyenletes állagot kapj.

    Ne gyúrd túl a húst, mert kemény lesz a végeredmény. Csak addig gyúrd, amíg az összetevők össze nem állnak.

    2

    Formázz négy egyforma húspogácsát a masszából, majd tedd őket egy tányérra és hagyd pihenni 10 percig.

    A pihentetés segít a húspogácsáknak megtartani a formájukat sütés közben.

    3

    Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokra. Kend meg a húspogácsák mindkét oldalát egy kevés olívaolajjal, majd süsd őket oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnák lesznek és teljesen átsülnek.

    Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert kinyomkodod a szaftot, és száraz lesz a végeredmény.

    4

    A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden húspogácsa tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.

    A fedő segít a sajt gyorsabb olvadásában.

    5

    Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.

    A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szószoktól és a zöldségektől.

    6

    Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.

    A vékonyra vágott zöldségek könnyebben haraphatók a hamburgerben.

    7

    Kend meg a pirított zsemle belső oldalát egy kevés BBQ szósszal és majonézzel.

    A BBQ szósz és a majonéz remekül kiegészítik egymást.

    8

    Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos sertéshúspogácsa, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.

    A salátalevél megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szószoktól.

    9

    Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha még füstösebb ízt szeretnél, használj füstölt cheddar sajtot a burgerhez!

    A füstölt cheddar még intenzívebbé teszi a hamburger ízét. Azonnal tálalva a legfinomabb.