Egy nagy tálban keverd össze a darált sertéshúst a zsemlemorzsával, a tojással, a füstölt paprikával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. Gyúrd össze alaposan, hogy egyenletes állagot kapj.
Ne gyúrd túl a húst, mert kemény lesz a végeredmény. Csak addig gyúrd, amíg az összetevők össze nem állnak.
Formázz négy egyforma húspogácsát a masszából, majd tedd őket egy tányérra és hagyd pihenni 10 percig.
A pihentetés segít a húspogácsáknak megtartani a formájukat sütés közben.
Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokra. Kend meg a húspogácsák mindkét oldalát egy kevés olívaolajjal, majd süsd őket oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnák lesznek és teljesen átsülnek.
Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert kinyomkodod a szaftot, és száraz lesz a végeredmény.
A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden húspogácsa tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.
A fedő segít a sajt gyorsabb olvadásában.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szószoktól és a zöldségektől.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A vékonyra vágott zöldségek könnyebben haraphatók a hamburgerben.
Kend meg a pirított zsemle belső oldalát egy kevés BBQ szósszal és majonézzel.
A BBQ szósz és a majonéz remekül kiegészítik egymást.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos sertéshúspogácsa, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A salátalevél megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szószoktól.
Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha még füstösebb ízt szeretnél, használj füstölt cheddar sajtot a burgerhez!
A füstölt cheddar még intenzívebbé teszi a hamburger ízét. Azonnal tálalva a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.