A sertéskarajt szeleteld fel egyenlő darabokra, klopfold ki, majd sózd, borsozd és szórd meg majoránnával.
A húst érdemes vékonyabbra klopfolni, így hamarabb átsül és omlósabb lesz. A majoránna helyett használhatsz más fűszereket is ízlés szerint, például kakukkfüvet vagy rozmaringot.
Egy nagy serpenyőben hevíts fel olívaolajat, majd pirítsd meg a hús szeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarna színt kapnak. Ezután vedd ki, és tedd félre.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús gyorsan kérget kapjon, így a belseje szaftos marad. Ne tegyél túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, mert lehűti az olajat és a hús párolódni kezd.
A visszamaradt zsiradékon pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
Alacsony lángon pirítsd a hagymát, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek. Ha a hagyma kezdene barnulni, adj hozzá egy kevés vizet.
Add hozzá a lisztet, és keverd el, majd öntsd fel vízzel, és folyamatos keverés mellett főzd sűrűre.
A lisztet folyamatosan kevergetve szórd a hagymára, hogy ne csomósodjon. A vizet lassan, adagonként öntsd hozzá, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ha mégis csomós lenne, használj botmixert.
Keverd bele a tejfölt és a mustárt, majd helyezd vissza a hús szeleteket a szószba. Főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és átveszi a szósz ízét.
A tejfölt először keverd ki egy kevés forró szószlével, mielőtt a teljes mennyiséghez adnád, így elkerülheted a kicsapódást. Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplét.
Tálaláskor kínáld friss petrezselyemmel díszítve, köretként burgonyapürével vagy rizzsel.
A petrezselymet csak a tálaláskor szórd rá, hogy friss maradjon. A köret ízlés szerint variálható, akár párolt zöldségekkel is kínálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.