Sertéssült hagymás-tejfölös szószban tálalva

Sertéssült hagymás-tejfölös szószban

A sertéssült hagymás-tejfölös szószban egy klasszikus magyar fogás, amely tökéletesen ötvözi a szaftos hús és a krémes szósz ízvilágát. Ez az étel ideális választás, ha valami laktató és ízletes ételre vágyunk. Ahogy a hús pirul a serpenyőben, a hagyma és fokhagyma illata betölti a konyhát, míg a tejfölös-mustáros szósz krémes állagot és gazdag ízt ad az ételnek. A tökéletes sertéssült titka a megfelelő fűszerezés és a hús lassú párolása, amely biztosítja az omlós textúrát. Ez az étel tökéletes választás családi ebédekhez, ünnepi vacsorákhoz vagy hétköznapi gyors fogásként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Sertéskaraj
2 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
200 ml Tejföl
1 ek. Liszt
1 ek. Mustár
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Majoránna
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéskarajt szeleteld fel egyenlő darabokra, klopfold ki, majd sózd, borsozd és szórd meg majoránnával.

    A húst érdemes vékonyabbra klopfolni, így hamarabb átsül és omlósabb lesz. A majoránna helyett használhatsz más fűszereket is ízlés szerint, például kakukkfüvet vagy rozmaringot.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts fel olívaolajat, majd pirítsd meg a hús szeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarna színt kapnak. Ezután vedd ki, és tedd félre.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús gyorsan kérget kapjon, így a belseje szaftos marad. Ne tegyél túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, mert lehűti az olajat és a hús párolódni kezd.

    3

    A visszamaradt zsiradékon pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    Alacsony lángon pirítsd a hagymát, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek. Ha a hagyma kezdene barnulni, adj hozzá egy kevés vizet.

    4

    Add hozzá a lisztet, és keverd el, majd öntsd fel vízzel, és folyamatos keverés mellett főzd sűrűre.

    A lisztet folyamatosan kevergetve szórd a hagymára, hogy ne csomósodjon. A vizet lassan, adagonként öntsd hozzá, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ha mégis csomós lenne, használj botmixert.

    5

    Keverd bele a tejfölt és a mustárt, majd helyezd vissza a hús szeleteket a szószba. Főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és átveszi a szósz ízét.

    A tejfölt először keverd ki egy kevés forró szószlével, mielőtt a teljes mennyiséghez adnád, így elkerülheted a kicsapódást. Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplét.

    6

    Tálaláskor kínáld friss petrezselyemmel díszítve, köretként burgonyapürével vagy rizzsel.

    A petrezselymet csak a tálaláskor szórd rá, hogy friss maradjon. A köret ízlés szerint variálható, akár párolt zöldségekkel is kínálhatod.