Sev puri burgonyával és hagymával tálalva

Sev puri burgonyával és hagymával

A Sev Puri egy népszerű indiai utcai étel, amely a ropogós puri (kis tésztás golyó) alapú étkezés. Ezt a klasszikus ételt gyakran friss burgonyával, hagymával és különféle fűszeres szószokkal készítik, majd sev (indiai ropogós tészta) díszíti. A sev puri története Indiában több száz évre nyúlik vissza, és az utcai árusok gyakran kínálják ezt a friss, ínycsiklandó ételt. A burgonyás töltelék friss és gazdag ízvilágot ad, miközben a sev adja a kívánt ropogósságot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Sült puri
200 g Főtt burgonya
1 db Vöröshagyma
2 ek. Cilantro (friss koriander)
100 g Joghurt
50 g Sev (indiai ropogós tészta)
1 ek. Chili szósz
1 ek. Tamarind szósz
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, főzd meg, majd vágd kis kockákra.

    Ha a burgonyát előzőleg jól megfőzöd, könnyen szeletelhető és a purihoz jól illeszkedik.

    2

    A vöröshagymát hámozd meg és aprítsd finomra.

    A vöröshagyma a sev puri egyik alapvető ízesítője, fontos, hogy ne legyen túl nagyra vágva, hogy a falatok egyenletesen eloszoljanak.

    3

    Egy tálban keverd össze a főtt burgonyát, a hagymát, a koriandert, a sót és a borsot.

    Az összetevők keverésekor ügyelj arra, hogy minden íz jól összeérjen.

    4

    A sült purikat helyezd el egy tálaló tányéron. Mindegyik puri tetejére kanalazz egy kis burgonyás keveréket.

    Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a puri ne ázzon el, és megőrizze ropogósságát.

    5

    A joghurtot, chili szószt és tamarind szószt öntsd a tetejére, és szórd meg sev-vel.

    A joghurt hűsítő hatása kiválóan kiegyensúlyozza a chili szósz fűszerességét.

    6

    Tálald azonnal, hogy a puri ropogós maradjon.

    A sev purit mindig frissen tálald, hogy megőrizze ropogós állagát.