A tészta elkészítéséhez egy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd dagaszd sima tésztává.
A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a meleg víz elpusztítja az élesztőt, a hideg víz pedig nem aktiválja.
Takarj le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a tészta duplájára nő.
A konyharuha nedves legyen, hogy a tészta ne száradjon ki.
Közben készítsd el a tölteléket: aprítsd finomra a vöröshagymát, fokhagymát és paradicsomot, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a hagymát.
Minél finomabbra aprítod a zöldségeket, annál egyenletesebb lesz a töltelék.
Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd 8-10 percig, amíg szépen megbarnul.
A húst alaposan pirítsd meg, hogy ne maradjon nyers.
Szórd meg fahéjjal, római köménnyel, sóval és borssal, majd add hozzá az aprított paradicsomot és a citromlevet. Keverd jól össze, és főzd 5 percig.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Vedd le a tűzről, keverd bele az aprított petrezselymet, majd hagyd kihűlni a tölteléket.
A petrezselymet a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A megkelt tésztát oszd 6 egyenlő részre, és nyújtsd ki kb. 10 cm átmérőjű körökre.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon.
Helyezz egy-egy evőkanál tölteléket a tészták közepére, majd hajtsd fel a széleiket úgy, hogy kissé peremet képezzenek.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.
Tedd a húsos pitéket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
Figyeld a sütőt, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.
Tálald frissen, ízlés szerint joghurttal vagy friss citrommal megcsepegtetve.
A joghurt hűsítően hat a fűszeres töltelékkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.