Egy tálban keverd össze a lisztet, a búzadarát, a sütőport, a cukrot, a kurkumát és a sót.
A kurkuma adja a palacsinta jellegzetes színét és ízét. Ne hagyd ki!
Egy másik edényben verd fel a tojást, add hozzá a tejet és az olívaolajat, majd keverd simára.
Az olívaolaj helyett használhatsz más növényi olajat is, de az olívaolaj különleges ízt ad a palacsintának.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd csomómentesre a tésztát.
A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés olívaolajat.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesse meg a palacsintát.
Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg az alja aranybarna lesz.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, amikor a tetején buborékok jelennek meg és az alja aranybarna.
Fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1-2 percig.
A palacsinta hamar megsül, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, amíg az összes palacsinta elkészül.
A kész palacsintákat tartsd melegen, amíg az összes el nem készül.
Tálald fenyőmaggal megszórva, és locsold meg mézzel vagy cukorsziruppal.
A fenyőmag pirítva még finomabb. A méz helyett használhatsz juharszirupot vagy agavé szirupot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.