Sfouf pancake, libanoni kurkumás palacsinta mézzel és fenyőmaggal tálalva

Sfouf pancake

A Sfouf pancake a híres libanoni sfouf sütemény ihletésére készült, amely egy egyszerű, de különleges kurkumás édesség. A sfouf az egyik legnépszerűbb libanoni sütemény, amely kurkumával készül, így különleges aranysárga színt és enyhén fűszeres ízt kap. Ebben a változatban a sfouf palacsinta formában készül el, amely könnyebb és gyorsabban elkészíthető, mint a hagyományos süteményváltozat. A fenyőmag és a méz tökéletesen kiegészíti az ízeket, és egy igazi közel-keleti reggeli vagy desszert élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
50 g Búzadara
40 g Cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk. Kurkuma
0.5 tk.
200 ml Tej
1 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
20 g Fenyőmag (tálaláshoz)
50 ml Méz vagy cukorszirup (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a búzadarát, a sütőport, a cukrot, a kurkumát és a sót.

    A kurkuma adja a palacsinta jellegzetes színét és ízét. Ne hagyd ki!

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojást, add hozzá a tejet és az olívaolajat, majd keverd simára.

    Az olívaolaj helyett használhatsz más növényi olajat is, de az olívaolaj különleges ízt ad a palacsintának.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd csomómentesre a tésztát.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés olívaolajat.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesse meg a palacsintát.

    5

    Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg az alja aranybarna lesz.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, amikor a tetején buborékok jelennek meg és az alja aranybarna.

    6

    Fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1-2 percig.

    A palacsinta hamar megsül, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    7

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, amíg az összes palacsinta elkészül.

    A kész palacsintákat tartsd melegen, amíg az összes el nem készül.

    8

    Tálald fenyőmaggal megszórva, és locsold meg mézzel vagy cukorsziruppal.

    A fenyőmag pirítva még finomabb. A méz helyett használhatsz juharszirupot vagy agavé szirupot is.