Shepherd’s pie lencsével tálalva, burgonyapürével a tetején

Shepherd’s pie lencsével

A Shepherd’s pie az angol konyha egyik legismertebb ételévé vált, amely húsos töltelékkel és gazdag burgonyapürével készült. Az étel az angol konyha egyik legismertebb hagyományos fogása, és bár többféle változata is létezik, az alapja mindig a pörkölt hús és a sűrű püré. A Shepherd’s pie lencsével egy vegetáriánus változata ennek az ételnek, amely gazdag lencsés töltelékkel készült. Tökéletes választás vegetáriánus vacsorákhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Lencse
50 g Vaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
200 ml Tej
800 g Burgonya
500 ml Fűszeres alaplé
1 tk.
1 tk. Bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    A burgonyát akkor ellenőrizheted, hogy megfőtt-e, ha egy villával könnyedén átszúrhatod.

    2

    A sárgarépát és a hagymát vágd apróra. A fokhagymát is zúzd össze.

    Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, használhatsz reszelőt a zöldségekhez.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel a vajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, fokhagymát és sárgarépát.

    A zöldségeket addig dinszteld, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd, de ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a lencsét, és öntsd rá a fűszeres alaplevet. Főzd 10-15 percig, amíg a lencse megpuhul.

    A lencsét könnyen főzheted sós vízben is, de az alaplé extra ízt ad neki.

    5

    Miután a lencse elkészült, add hozzá a zöldborsót, sót és borsot, majd keverd jól össze.

    A zöldborsó gyorsan megpuhul, ezért ne főzd túl sokáig, hogy ne veszítse el a friss ízét.

    6

    A főtt burgonyát törd össze egy villával, és keverd hozzá a tejet és a tojást, hogy krémesebb állagot kapj.

    A burgonya püréhez használhatsz egy krumplinyomót a sima textúráért.

    7

    A lencsés keveréket öntsd egy tűzálló tálba, és a burgonyapürét tedd a tetejére. Egy kanál segítségével simítsd el.

    A burgonyapüré tetejét készítheted hullámosra is, hogy szép barna kérget kapjon a sütés során.

    8

    180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütés utolsó 5 percében grillezheted is, hogy még ropogósabb legyen a teteje.