Shioyaki pisztráng, szépen megpirítva és friss petrezselyemmel tálalva

Shioyaki pisztránggal

A shioyaki egy tradicionális japán étel, amely a tengeri halak egyszerű, de ínycsiklandó elkészítésére épít. A sóval való pácolás és az egyszerű sütési technika kiemeli a hal természetes ízét. A pisztrángot sokféle módon készítheted, de a shioyaki technika az egyik legegyszerűbb és legfinomabb módja annak, hogy friss halat készíts. Tökéletes választás egy könnyed, tápanyagban gazdag vacsorához, vagy akár egy gyors hétköznapi étkezéshez is. A lime és a fokhagyma hozzáadásával a hal extra frissességet nyer, és még gazdagabb ízélményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Pisztráng
1 ek.
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pisztrángot tisztítsd meg, ha szükséges, távolítsd el a belsőségeket és a pikkelyeket. Alaposan öblítsd le hideg vízben.

    A pisztrángot mindig jól öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges pikkelyeket és szennyeződéseket.

    2

    Tedd a halat egy tálra, majd a lime-ot vágd félbe és facsard rá a halakra. A fokhagymát vágd vékony szeletekre, és tedd a halak belsejébe.

    A lime frissessége kiválóan kiemeli a hal ízét, és segít abban, hogy a halak ne legyenek túlságosan halízűek.

    3

    Szórj meg egy evőkanál sóval mindkét halat, majd hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a só átjárja a húst.

    Ne hagyd túl sokáig a sót rajta, mert a sózás túl intenzíven is befolyásolhatja a hal ízét, és kiszáríthatja a húsát.

    4

    Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd helyezd bele a halakat. Süssd őket oldalanként 4-5 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.

    A halakat ne mozgasd túl gyakran, mert a bőr könnyen letépődhet. A serpenyő legyen megfelelően meleg, hogy szép kérget kapjanak.

    5

    Amikor a halak mindkét oldala szépen megpirult, szedd ki őket a serpenyőből, és tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége szép színt ad a tálalásnak, és egy kis extra ízt is hozzáad.