A pisztrángot tisztítsd meg, ha szükséges, távolítsd el a belsőségeket és a pikkelyeket. Alaposan öblítsd le hideg vízben.
A pisztrángot mindig jól öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges pikkelyeket és szennyeződéseket.
Tedd a halat egy tálra, majd a lime-ot vágd félbe és facsard rá a halakra. A fokhagymát vágd vékony szeletekre, és tedd a halak belsejébe.
A lime frissessége kiválóan kiemeli a hal ízét, és segít abban, hogy a halak ne legyenek túlságosan halízűek.
Szórj meg egy evőkanál sóval mindkét halat, majd hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a só átjárja a húst.
Ne hagyd túl sokáig a sót rajta, mert a sózás túl intenzíven is befolyásolhatja a hal ízét, és kiszáríthatja a húsát.
Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd helyezd bele a halakat. Süssd őket oldalanként 4-5 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.
A halakat ne mozgasd túl gyakran, mert a bőr könnyen letépődhet. A serpenyő legyen megfelelően meleg, hogy szép kérget kapjanak.
Amikor a halak mindkét oldala szépen megpirult, szedd ki őket a serpenyőből, és tálald friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem frissessége szép színt ad a tálalásnak, és egy kis extra ízt is hozzáad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.