Shioyaki sĂŒllƑ filĂ©, citrommal Ă©s korianderrel tĂĄlalva

Shioyaki sĂŒllƑvel

A shioyaki egy japĂĄn Ă©tel, amelyet hagyomĂĄnyosan halakkal kĂ©szĂ­tenek, Ă©s az egyik legnĂ©pszerƱbb vĂĄltozata a sĂŒllƑvel kĂ©szĂŒlt Ă©tel. A shioyaki sĂŒllƑ titka a friss szĂłjaszĂłsz Ă©s citrom keverĂ©kĂ©ben rejlik, amelynek köszönhetƑen a hal Ă­zletes Ă©s aromĂĄs lesz. Az Ă©telt gyakran grillezik, de serpenyƑben is tökĂ©letesen elkĂ©szĂ­thetƑ. A koriander Ă©s citromhĂ©j hozzĂĄadĂĄsa frissessĂ©get ad a halnak, miközben az Ă©tel teljesen Ă­zletes Ă©s gazdag lesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db SĂŒllƑ filĂ©
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 db Citrom
⭕ 2 ág Friss koriander
⭕ 1 csipet Tengeri só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒllƑ filĂ©ket alaposan tisztĂ­tsd meg, ha szĂŒksĂ©ges, vĂĄgd le a szĂĄlkĂĄt. SĂłzd meg a filĂ©ket, majd tedd fĂ©lre 10-15 percre, hogy a sĂłt jĂłl beszĂ­vja.

    A hal filĂ©k sĂłzĂĄsa elƑsegĂ­ti a frissessĂ©g megƑrzĂ©sĂ©t, Ă©s a hĂșs Ă­zesebbĂ© vĂĄlik.

    2

    A fokhagymåt és gyömbért finomra vågd vagy reszeld. A citromot vågd félbe, és facsard ki a levét. A citrom héjåt is felhasznålhatod a díszítéshez.

    A friss gyömbĂ©r Ă©s fokhagyma keverĂ©ke erƑsĂ­ti a hal Ă­zĂ©t, Ă­gy Ă©rdemes frissen hasznĂĄlni.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel a szezĂĄmolajat, majd pirĂ­tsd meg benne a fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt közepes lĂĄngon, amĂ­g illatosak nem lesznek.

    A szezĂĄmolaj kivĂĄlĂł Ă­zt ad a halnak, Ă©s segĂ­t megƑrizni annak puhasĂĄgĂĄt, miközben enyhe pörkölt Ă­zt ad.

    4

    Amikor a fokhagyma Ă©s gyömbĂ©r megpirult, öntsd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt Ă©s a citrom levĂ©t. Keverd jĂłl össze, Ă©s fƑzd egy-kĂ©t percig, hogy a szĂłsz egyesĂŒljön.

    A szĂłjaszĂłsz Ă©s citrom kombinĂĄciĂłja umami Ă©s savas Ă­zt biztosĂ­t, ami jĂłl illik a sĂŒllƑhöz.

    5

    Tedd bele a halat a serpenyƑbe, Ă©s fƑzd mindkĂ©t oldalĂĄt 3-4 percig, amĂ­g szĂ©pen ĂĄtsĂŒl Ă©s enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik.

    A halat nem szabad tĂșl sĂŒtni, hogy ne szĂĄradjon ki. Ha a filĂ©k vastagabbak, egy kicsit hosszabb ideig sĂŒsd Ƒket.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss korianderrel Ă©s citromhĂ©jjal. Friss tengeri sĂłval dĂ­szĂ­tve tĂĄlald.

    A koriander friss Ă­ze Ă©s a citromhĂ©j segĂ­t frissĂ­teni a sĂŒllƑ Ă­zĂ©t, miközben a tengeri sĂł extra Ă­zt ad.