A süllő filéket alaposan tisztítsd meg, ha szükséges, vágd le a szálkát. Sózd meg a filéket, majd tedd félre 10-15 percre, hogy a sót jól beszívja.
A hal filék sózása elősegíti a frissesség megőrzését, és a hús ízesebbé válik.
A fokhagymát és gyömbért finomra vágd vagy reszeld. A citromot vágd félbe, és facsard ki a levét. A citrom héját is felhasználhatod a díszítéshez.
A friss gyömbér és fokhagyma keveréke erősíti a hal ízét, így érdemes frissen használni.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát és gyömbért közepes lángon, amíg illatosak nem lesznek.
A szezámolaj kiváló ízt ad a halnak, és segít megőrizni annak puhaságát, miközben enyhe pörkölt ízt ad.
Amikor a fokhagyma és gyömbér megpirult, öntsd hozzá a szójaszószt és a citrom levét. Keverd jól össze, és főzd egy-két percig, hogy a szósz egyesüljön.
A szójaszósz és citrom kombinációja umami és savas ízt biztosít, ami jól illik a süllőhöz.
Tedd bele a halat a serpenyőbe, és főzd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg szépen átsül és enyhén karamellizálódik.
A halat nem szabad túl sütni, hogy ne száradjon ki. Ha a filék vastagabbak, egy kicsit hosszabb ideig süsd őket.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és citromhéjjal. Friss tengeri sóval díszítve tálald.
A koriander friss íze és a citromhéj segít frissíteni a süllő ízét, miközben a tengeri só extra ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.