A shiso leveleket alaposan mosd meg, hogy eltĂĄvolĂtsd a szennyezĆdĂ©seket Ă©s porokat. EzutĂĄn hagyd Ćket szĂĄradni egy tiszta konyhai törlĆn.
A shiso levelek tisztĂtĂĄsa fontos, hogy elkerĂŒld a poros Ăzeket, Ă©s friss, tiszta Ăzt biztosĂts az Ă©telnek.
Egy tĂĄlban keverd össze a sĂłt, cukrot, rizsecetet, szĂłjaszĂłszt Ă©s a vizet. Keverd jĂłl el, amĂg a sĂł Ă©s a cukor fel nem oldĂłdik.
Ha a cukor Ă©s sĂł nem oldĂłdik fel teljesen, melegĂtheted egy kicsit a keverĂ©ket, de ne forrald fel!
Helyezd a shiso leveleket egy ĂŒvegedĂ©nybe vagy egy kisebb tĂĄlba. Ăntsd rĂĄ a sĂł Ă©s ecet keverĂ©ket, ĂŒgyelve arra, hogy a levelek minden oldala be legyen borĂtva a folyadĂ©kkal.
A leveleket jól nyomd le, hogy a lé mindenhovå eljusson, és ne maradjanak ki a fƱszerek.
Hagyd a leveleket pihenni szobahĆmĂ©rsĂ©kleten legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy az Ăzek jĂłl összeĂ©rjenek.
Ha több Ăzt szeretnĂ©l, hagyhatod a leveleket mĂ©g 2-3 napig is pihenni, hogy intenzĂvebb ĂzvilĂĄgot Ă©rj el.
MiutĂĄn elkĂ©szĂŒltek, tĂĄlald a shiso-zukĂ©t elĆĂ©telkĂ©nt vagy Ă©tkezĂ©sek mellĂ©, mint egy frissĂtĆ kĂsĂ©rĆt.
A shiso-zuke a legjobban hidegen fogyaszthatĂł, Ă©s remekĂŒl illik sushihoz vagy mĂĄs japĂĄn Ă©telekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.