Shiso-zuke shiso levelekben påcolva, szójaszósszal és rizsecettel

Shiso-zuke

A Shiso-zuke egy tradicionĂĄlis japĂĄn Ă©tel, amely shiso levelekbƑl kĂ©szĂŒl. A shiso levĂ©l, amely a japĂĄn konyha egyik jellegzetes fƱszere, friss, mentolos Ă­zĂ©vel kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt ad a pĂĄcban. A Shiso-zuke-t gyakran fogyasztjĂĄk kĂ­sĂ©rƑ Ă©telkĂ©nt sushihoz vagy mĂĄs japĂĄn Ă©tkezĂ©sekhez, Ă©s rendkĂ­vĂŒl egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ. A sĂł Ă©s rizsecet frissĂ­tƑ Ă­ze jĂłl harmonizĂĄl a shiso zöldes jegyeivel. A Shiso-zuke a japĂĄn Ă©tkezĂ©s egyik alapvetƑ kĂ­sĂ©rƑje, amit könnyedĂ©n kĂ©szĂ­thetsz el otthon is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 24 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 20 db Shiso levĂ©l
⭕ 2 ek. Só
⭕ 4 ek. Rizsecet
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 200 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A shiso leveleket alaposan mosd meg, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a szennyezƑdĂ©seket Ă©s porokat. EzutĂĄn hagyd Ƒket szĂĄradni egy tiszta konyhai törlƑn.

    A shiso levelek tisztĂ­tĂĄsa fontos, hogy elkerĂŒld a poros Ă­zeket, Ă©s friss, tiszta Ă­zt biztosĂ­ts az Ă©telnek.

    2

    Egy tålban keverd össze a sót, cukrot, rizsecetet, szójaszószt és a vizet. Keverd jól el, amíg a só és a cukor fel nem oldódik.

    Ha a cukor és só nem oldódik fel teljesen, melegítheted egy kicsit a keveréket, de ne forrald fel!

    3

    Helyezd a shiso leveleket egy ĂŒvegedĂ©nybe vagy egy kisebb tĂĄlba. Öntsd rĂĄ a sĂł Ă©s ecet keverĂ©ket, ĂŒgyelve arra, hogy a levelek minden oldala be legyen borĂ­tva a folyadĂ©kkal.

    A leveleket jól nyomd le, hogy a lé mindenhovå eljusson, és ne maradjanak ki a fƱszerek.

    4

    Hagyd a leveleket pihenni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    Ha több ízt szeretnél, hagyhatod a leveleket még 2-3 napig is pihenni, hogy intenzívebb ízvilågot érj el.

    5

    MiutĂĄn elkĂ©szĂŒltek, tĂĄlald a shiso-zukĂ©t elƑételkĂ©nt vagy Ă©tkezĂ©sek mellĂ©, mint egy frissĂ­tƑ kĂ­sĂ©rƑt.

    A shiso-zuke a legjobban hidegen fogyaszthatĂł, Ă©s remekĂŒl illik sushihoz vagy mĂĄs japĂĄn Ă©telekhez.