Shiso-zuke shiso levelekben pácolva, szójaszósszal és rizsecettel

Shiso-zuke

A Shiso-zuke egy tradicionális japán étel, amely shiso levelekből készül. A shiso levél, amely a japán konyha egyik jellegzetes fűszere, friss, mentolos ízével különleges élményt ad a pácban. A Shiso-zuke-t gyakran fogyasztják kísérő ételként sushihoz vagy más japán étkezésekhez, és rendkívül egyszerűen elkészíthető. A só és rizsecet frissítő íze jól harmonizál a shiso zöldes jegyeivel. A Shiso-zuke a japán étkezés egyik alapvető kísérője, amit könnyedén készíthetsz el otthon is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 24 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Shiso levél
2 ek.
4 ek. Rizsecet
1 ek. Cukor
2 ek. Szójaszósz
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A shiso leveleket alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és porokat. Ezután hagyd őket száradni egy tiszta konyhai törlőn.

    A shiso levelek tisztítása fontos, hogy elkerüld a poros ízeket, és friss, tiszta ízt biztosíts az ételnek.

    2

    Egy tálban keverd össze a sót, cukrot, rizsecetet, szójaszószt és a vizet. Keverd jól el, amíg a só és a cukor fel nem oldódik.

    Ha a cukor és só nem oldódik fel teljesen, melegítheted egy kicsit a keveréket, de ne forrald fel!

    3

    Helyezd a shiso leveleket egy üvegedénybe vagy egy kisebb tálba. Öntsd rá a só és ecet keveréket, ügyelve arra, hogy a levelek minden oldala be legyen borítva a folyadékkal.

    A leveleket jól nyomd le, hogy a lé mindenhová eljusson, és ne maradjanak ki a fűszerek.

    4

    Hagyd a leveleket pihenni szobahőmérsékleten legalább 24 órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha több ízt szeretnél, hagyhatod a leveleket még 2-3 napig is pihenni, hogy intenzívebb ízvilágot érj el.

    5

    Miután elkészültek, tálald a shiso-zukét előételként vagy étkezések mellé, mint egy frissítő kísérőt.

    A shiso-zuke a legjobban hidegen fogyasztható, és remekül illik sushihoz vagy más japán ételekhez.