A shiso leveleket alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és porokat. Ezután hagyd őket száradni egy tiszta konyhai törlőn.
A shiso levelek tisztítása fontos, hogy elkerüld a poros ízeket, és friss, tiszta ízt biztosíts az ételnek.
Egy tálban keverd össze a sót, cukrot, rizsecetet, szójaszószt és a vizet. Keverd jól el, amíg a só és a cukor fel nem oldódik.
Ha a cukor és só nem oldódik fel teljesen, melegítheted egy kicsit a keveréket, de ne forrald fel!
Helyezd a shiso leveleket egy üvegedénybe vagy egy kisebb tálba. Öntsd rá a só és ecet keveréket, ügyelve arra, hogy a levelek minden oldala be legyen borítva a folyadékkal.
A leveleket jól nyomd le, hogy a lé mindenhová eljusson, és ne maradjanak ki a fűszerek.
Hagyd a leveleket pihenni szobahőmérsékleten legalább 24 órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha több ízt szeretnél, hagyhatod a leveleket még 2-3 napig is pihenni, hogy intenzívebb ízvilágot érj el.
Miután elkészültek, tálald a shiso-zukét előételként vagy étkezések mellé, mint egy frissítő kísérőt.
A shiso-zuke a legjobban hidegen fogyasztható, és remekül illik sushihoz vagy más japán ételekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.