Shrikhand csokoládéval, krémes tejdesszert csokoládéval és finom fűszerekkel

Shrikhand csokoládéval

A Shrikhand egy hagyományos indiai desszert, amelyet általában joghurtból készítenek. A csokoládéval készült változata egy modern twistet ad az ételnek, miközben megőrzi a klasszikus, édes és fűszeres ízeket. A shrikhand India számos részén népszerű, és általában ünnepi alkalmakkor fogyasztják. A csokoládé hozzáadása gazdagabbá és édesebbé teszi az édességet, miközben az eredeti joghurtos alap még mindig érezhető marad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Joghurt (szűrt)
100 g Cukor
100 ml Tejszín
2 ek. Kakaópor
50 g Csokoládé (tördelve)
1 cs. Vaníliás cukor
0.5 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot szűrd le egy gézen vagy szűrőn, hogy felesleges víztartalmától megszabaduljon. A szűrt joghurtot tedd egy tálba.

    A szűrt joghurtot legalább 4-6 órán keresztül hagyjuk lecsöpögni, hogy krémesebb legyen.

    2

    A tejszínt egy kis lábasban melegítsük fel, és olvasszuk fel benne a csokoládét. Keverjük simára, majd hagyjuk hűlni.

    Ha nem szeretnénk, hogy a csokoládé csomós legyen, ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel a tejszínt, csak melegítsük.

    3

    A szűrt joghurthoz adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport és a fahéjat. Keverjük jól össze, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    A fahéj a csokoládéval kombinálva extra ízt ad az ételnek, ezért ne hagyjuk ki.

    4

    Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét a joghurthoz, és alaposan keverjük össze, hogy a csokoládé egyenletesen eloszoljon a joghurtban.

    Az olvasztott csokoládét hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne roncsolja a joghurt állagát.

    5

    Az elkészített shrikhandot tálaljuk hűtőben legalább egy órán keresztül, hogy a hűtés során az ízek összeérjenek.

    A shrikhand még finomabb, ha egy-két órát pihen a hűtőben.

    6

    Tálalás előtt díszítsük a tetejét egy kis csokoládé reszelékkel vagy egy kis török mogyoróval.

    A csokoládé reszelése friss, szép díszítést ad, de mogyoróval vagy egyéb diófélékkel is gazdagíthatjuk.