A joghurtot szűrd le egy gézen vagy szűrőn, hogy felesleges víztartalmától megszabaduljon. A szűrt joghurtot tedd egy tálba.
A szűrt joghurtot legalább 4-6 órán keresztül hagyjuk lecsöpögni, hogy krémesebb legyen.
A tejszínt egy kis lábasban melegítsük fel, és olvasszuk fel benne a csokoládét. Keverjük simára, majd hagyjuk hűlni.
Ha nem szeretnénk, hogy a csokoládé csomós legyen, ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel a tejszínt, csak melegítsük.
A szűrt joghurthoz adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport és a fahéjat. Keverjük jól össze, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A fahéj a csokoládéval kombinálva extra ízt ad az ételnek, ezért ne hagyjuk ki.
Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét a joghurthoz, és alaposan keverjük össze, hogy a csokoládé egyenletesen eloszoljon a joghurtban.
Az olvasztott csokoládét hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne roncsolja a joghurt állagát.
Az elkészített shrikhandot tálaljuk hűtőben legalább egy órán keresztül, hogy a hűtés során az ízek összeérjenek.
A shrikhand még finomabb, ha egy-két órát pihen a hűtőben.
Tálalás előtt díszítsük a tetejét egy kis csokoládé reszelékkel vagy egy kis török mogyoróval.
A csokoládé reszelése friss, szép díszítést ad, de mogyoróval vagy egyéb diófélékkel is gazdagíthatjuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.